La CUP pren el compromís de dur el conflicte laboral de les càrnies al Parlament

El diputat Albert Botran denuncia les condicions laborals que es donen en alguns escorxadors són "més pròpies del segle XIX que del XXI"

El diputat de la CUP Albert Botran escoltant la presidenta del comitè d'empresa d'Esfosa Montse Castañé
El diputat de la CUP Albert Botran escoltant la presidenta del comitè d'empresa d'Esfosa Montse Castañé | ACN Busquets L.
Redacció Osona.com
10 de juny del 2016
El diputat de la CUP, Albert Botran, s'ha compromès aquest dijous davant els treballadors d'Esfosa a dur el conflicte laboral de les càrnies al Parlament i fer-lo visible. El diputat ha lamentat que el conflicte no sigui només un fet localitzat a aquest escorxador osonenc, sinó que la pràctica de les falses cooperatives estigui estesa a altres centres de treball de Catalunya. Segons ha denunciat, "algunes de les condicions laborals d'aquests treballadors són més pròpies del segle XIX que no pas del segle XXI", com per exemple el fet que "unes persones estiguin suspeses de sou i feina per haver exercit el dret a vaga". Botran s'ha compromès a parlar sobre aquesta qüestió amb el Departament d'Empresa i Treball i en el propi Parlament.

D'altra banda, la presidenta del comitè, Montse Castañé, ha reclamat obertament la retirada de la suspensió de sou i feina a què estan sotmesos des de l'1 de juny tots els membres del comitè d'empresa, menys un. Segons la presidenta, aquesta retirada de la suspensió és bàsica per poder negociar "sense amenaces ni coaccions". Per aconseguir aquest primer pas amb l'empresa s'han donat de termini fins al 16 de juny. Dilluns de la setmana que ve l'empresa i el comitè s'han emplaçat a una nova reunió per saber si Esfosa ha contemplat la retirada de la suspensió per poder reprendre les negociacions sobre els drets laborals a la companyia.

En conèixer la suspensió de feia i sou, els membres del comitè sancionats van decidir acampar davant Esfosa fins a la fi del conflicte. Castañé ha destacat la solidaritat i el suport dels treballadors en el conflicte de l'empresa amb el comitè. "Ens porten coses perquè ens puguem abastir i la gent està posant diners a la caixa de resistència" que han creat. De fet, és precisament aquesta resposta el que els anima a "aguantar i resistir". "Ens han tocat, però no ens han enfonsat", ha assenyalat Castañé. Els treballadors van decidir en assemblea convocar una nova vaga pel proper 27 de juny.
 

Les mobilitzacions de protesta contra la sanció al comitè d'empresa segueixen Foto: Adrià Costa

Arxivat a