La CNT denuncia l'acomiadament de tres treballadores a Pascual de Gurb

L'empresa explica que es tracta d'un petit ajustament a la plantilla per necessitats de producció i remarquen que aquesta decisió s'ha pres amb el major respecte els drets dels treballadors

Redacció Osona.com
08 de juny del 2016
Actualitzat el 09 de juny a les 16:14h

La planta del grup Leche Pascual a Gurb. Foto: Adrià Costa


La nova secció sindical a Llet Pasqual de la CNT denuncia l'acomiadament de tres treballadores de la factoria de Gurb (Calidad Pascual SLU) que portaven entre 8 i 12 anys a l'empresa. Tal com expliquen en un comunicat, la carta d'acomiadament addueix raons econòmiques de caràcter objectiu, concretament, per una disminució de les vendes del 4% de mitjana de l'any 2015 en relació a l'any anterior.

Des del sindicat recalquen que "des d'agost de l'any passat els mitjans de comunicació informen d'una pujada dels beneficis de l'empresa i de la recuperació de les vendes d'un 1,5%". A més, afegeixen que "a Gurb s'han fet dues noves contractacions de treballadors de producció des de començament d'any".

En el comunicat destaquen que les tres treballadores "represaliades" formen part del grup que ha impulsat la nova secció sindical de CNT que es va presentar a l'empresa a finals del mes d'abril "per lluitar contra les irregularitats laborals, per molts motius com el calendari laboral, canvis de torn sense respectar les hores establertes de descans, confusions en les nòmines".

A més, expliquen que l'acomiadament ha estat la resposta a les diverses preguntes i peticions formulades que ha fet la secció sindical."És un intent clar d'obstaculitzar el sindicalisme combatiu de la CNT a l'empresa i al mateix temps estendre l'estratègia de la por entre la resta de treballadors i treballadores" sentencien des del comunicat.

Fonts de l'empresa Llet Pascual ha explicat a Osona.com que es tracta "d'un petit ajustament a la plantilla per causes objectives", concretament per "necessitats de producció". Alhora recalquen que aquesta decisió s'ha pres "amb el major respecte els drets dels nostres treballadors". "Sempre des de l'estricta observació de la legalitat laboral" sentencien.
 
Des de l'empresa volen remarcar que "mantenen el seu compromís amb el projecte industrial de Gurb". La fàbrica de Gurb de llet Pascual és el focus principal a Catalunya. La indústria té una superfície de 48.000 metres quadrats i una capacitat de processament de més de 200 mil litres anuals. Calidad Pascual ha creat a la comarca d'Osona 115 llocs de treball directes i un altre centenar d'indirectes.