Santi Vila es compromet a acabar el Teatre Centre de Manlleu

Les obres, que van quedar aturades en la primera fase l'any 2009, es reprendran a finals d'aquest any | El finançament no està tancat del tot

Santi Vila i Àlex Garrido, camí al Teatre Centre.
Santi Vila i Àlex Garrido, camí al Teatre Centre. | Adrià Costa
Redacció Osona.com
06 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:30h
El conseller de Cultura, Santi Vila, es va comprometre a acabar les obres del Teatre Centre de Manlleu. Així ho va expressar en la visita que va fer el passat divendres a Manlleu, on va poder entrar a l'inacabat Teatre Centre de Manlleu. El conseller Vila va dir que la Generalitat es compromet a culminar la tercera fase de la rehabilitació del Teatre Centre. "Ens sembla un projecte molt coherent, sensat i ben orientat" i quan culmini la segona fase, "té sentit que ajudem a rematar-la".
 

El conseller, Santi Vila, ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament de Manlleu. Foto: Adrià Costa

 

Santi Vila, Emili Jané i Àlex Garrido, al Teatre Centre de Manlleu Foto: Adrià Costa


Les obres de rehabilitació del Teatre Centre de Manlleu van començar l'any 2006, però els problemes de finançament i titularitat van fer que al cap de tres anys s'aturessin. Per tant, actualment, només està feta la primera fase d'obres. La segona fase d'obres, tal com informa l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido, "volem encarar-la abans que acabi l'any, cap a l'octubre".

Aquesta segona fase està valorada en uns 1,3 milions d'euros, el finançament del qual encara no està tancat. "L'Ajuntament té un reserva d'aproximadament de 650.000 euros, a punt per tirar endavant aquesta segona fase" va explicar Garrido. La resta de finançament, va dir l'alcalde de Manlleu, "l'estem negociant amb les meses de concertació de la Diputació de Barcelona". Fa pocs dies que es va adjudicar la direcció d'obres i la redacció del projecte executiu a la societat Dilmé, Fabré, Torras associats; els mateixos arquitectes del nou liceu.
 

La comitiva al Teatre Centre Foto: Adrià Costa
 

La comitiva al Teatre Centre. Foto: Adrià Costa

 
Per la tercera fase, Àlex Garrido va demanar un ajut al conseller de cultura Santi Vila per enllestir la totalitat de l'edifici, l'any 2019. Vila, que s'hi va comprometre, va afegir que "Manlleu, per la vasta tradició vinculada al teatre, es mereix culminar aquest equipatge".Emili Jané, president de l'associació cultural Teatre Centre, va manifestar tota la seva il·lusió en el projecte, en nom de les famílies associades a l'entitat. L'alcalde de Manlleu va afegir que "intentarem que el teatre es pugui obrir al més aviat possible".

El conseller va aprofitar la visita a la ciutat per anar a veure la seu de la Penya Flamenca de Manlleu que enguany celebra el seu 30è aniversari.
 

Santi Vila durant la visita al Teatre Centre Foto: Adrià Costa

 

Santi Vila durant la visita ala Penya Flamenca de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a