L'equip de govern de Vic insisteix en la gestió privada de l'Atlàntida amb algunes millores

La regidora Susagna Roura diu que es millorarà la governança, la transparència i l'accessibilitat del model actual

Roda de premsa a favor del model actual de l'Atlàntida
Roda de premsa a favor del model actual de l'Atlàntida | Carles Fiter
Redacció Osona.com
02 de juny del 2016
Actualitzat el 03 de juny a les 18:18h
L'equip de govern de Vic ha explicat aquest dijous les millores que vol introduir pel model de gestió privada de l'Atlàntida. "Creiem que l'actual model de gestió és vàlid i es pot millorar", ha explicat la regidora de Cultura Susagna Roura. La gestió de l'Atlàntida ja va portar polèmica al ple d'aquest dimecres on els que estan a favor del model públic van retreure a la regidora els entrebancs per formar part del procés participatiu.

Les millores consisteixen concretament en tres punts: la governança, l'accessibilitat i la transparència. "Independentment del model de gestió, s'ha de millorar la governança i fer-ne un seguiment" ha explicat Roura. Alhora ha reconegut que "potser sí que des de l'ajuntament no es va fer un seguiment des de la creació de l'Atlàntida". Per tant, aposten per "establir uns paràmetres" per tenir clar "on volem que arribi la cultura de la nostra ciutat".

Pel que fa la transparència, ha dit que actualment només "es pot trobar el sou del director", però que des de l'Atlàntida "penjaran els sous dels treballadors". Aquests punts sorgeixen de les conclusions dels dos tècnics especialistes en gestió d'equips culturals, "malgrat que cadascun pot defensar un model o un altre".

En els informes es va proposar als tècnics les següents qüestions: contraposar el model de gestió actual del teatre Fundació Atlàntida amb algun model de gestió pública; valorar tots els pros i els contres de cada model; estudi fiscal i laboral dels dos models de gestió (actual i municipalitzat); calcular els costos anuals i els de canvi de gestió actual a la municipal, i plantejar altres models de gestió possibles a l'actual situació a Vic.

"Des de l'equip de govern es vol millorar aquests tres punts, independentment el que es decideixi el dia del ple", ha explicat Roura, ja que es tracta d'un procés participatiu no vinculant. Per aplicar aquestes millores, concreta la regidora, "de cara a la setmana vinent, s'ha cridat als representants dels partits polítics i el Consell Assessor de l'Atlàntida"

Participació

Per participar en aquest procés es pot votar a l'Oficina de Turisme i l'Oficina del Remei. Es van posar només aquestes dues "perquè estem movent padró" i des de Secretaria es va informar que això "estava limitat a funcionaris que puguin portar-lo" ha explicat Roura.

D'altra banda, ha respost a les crítiques de no fer servir de mètode de vot electrònic. "Es va mirar, però no hi havia prou rigor per poder defensar que el qui votava electrònicament era la persona" ha explicat Susagna Roura. "És una tema polititzat i qualsevol pot anar entrant vots des d'un ordinador amb un altre DNI".

De moment, només han participat unes 300 persones en el procés participatiu. Roura ha lamentat la poca participació de la població a les audiències, ja que "malgrat que no sigui vinculant, volem que la gent decideix amb criteri". "Estem discutint un tema gros" ha sentenciat. Poden votar els ciutadans empadronats de Vic i els treballadors de l'Atlàntida (empadronats o no).

La plantilla de l'Atlàntida

"No és simple subrogar el personal de l'Atlàntida" ha dit Roura, concretant que passar d'una gestió pública a la privada suposaria "incrementar 270.000 euros més i alhora ampliar els recursos humans de l'ajuntament per fer front a aquests 118 treballadors". Si hi ha aquest canvi, a més, "hi ha d'haver unes oposicions".

La regidora Roura ha acabat la roda de premsa insistint en "que la gent vagi a les audiències per tenir un bon criteri i estar ben informats". Es pot consultar la informació en aquest enllaç.
Arxivat a