El peatge de Mollet serà gratuït a partir del 2021

Josep Rull anuncia al Parlament que no es renovaran les concessions | Xifra entre 2.000 i 3.000 milions d'euros rescatar tots els peatges de la Generalitat

Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat el 03 de juny a les 10:28h

Peatge de Mollet de la C-33 Foto: ACN


El peatge de Mollet serà gratuït a partir de l'any 2021. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dimecres des del Parlament que la Generalitat no renovarà les concessií de les autopista C-33 al Vallès i també la C-32 al Maresme.

Les dues autopistes acaben la concessió l'any 2021 i, tot i que l'anterior conseller, Santi Vila, ja havia manifestat la intenció de no renovar-les, no hi havia encara un compromís ferm en seu parlamentària. "No prorrogarem aquestes concessions", ha deixat clar en resposta a la pregunta del diputat del PPC Alejandro Fernández.

El diputat popular havia comparat l'anunci del govern espanyol de no renovar les concessions de les autopistes arreu de l'Estat –l'AP-7 a partir del 2019- amb la inacció de la Generalitat en aquest sentit. Rull ha manifestat que la promesa de la ministra de Foment és "poc creïble" i més quan hi ha un litigi de 1.300 milions pendent amb una de les concessionàries. D'altra banda, ha xifrat entre 2.000 i 3.000 milions el que costaria a Catalunya rescatar totes les autopistes titularitat de la Generalitat.