Vint-i-cinc anys de la Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau

El municipi acull aquest diumenge la mostra de plantes aromàtiques i medicinals

La Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau, l'any passat.
La Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau, l'any passat. | Difucor
Redacció Osona.com
31 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:41h
La Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau celebra la seva 25a edició, consolidant-se com un referent arreu del territori. La mostra, on es pot gaudir de les Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) i els valors associats a aquestes, és aquest diumenge amb una quinzena d'activitats. Conferències i xerrades, tallers i demostracions, exposicions, concursos... omplen les hores dels visitants de Vilanova de Sau. Aquesta edició singular compta, a més, amb algunes sorpreses que resten fora del programa previst i que es desvetllaran el mateix diumenge.

Tot i així, aquestes són algunes de les destacades:

- El concurs itinerant, on els participants hauran de buscar 25 plantes habituals a Vilanova de Sau, tot passejant el municipi, i omplir un qüestionari.
- Una exposició sobre 25 olis vegetals comestibles que transportar al visitant a sentir gustos i olors molt diferents; i conèixer altres opcions a l'oli d'oliva tradicional.
- Una exposició sobre els 25 cartells que han il·lustrat les diferents fires.
- L'aniversari de la trobada de geganters, que fa deu anys, amb en Romà de Sau, el gegant més gran de món.

La mostra segueix pivotant sobre tres eixos principals: el coneixement i divulgació sobre plantes aromàtiques i medicinals; el mercat de venda i trobada d'herbolaris tradicionals i venedors de productes relacionats amb les PAM, i la festa que suposa per a un municipi petit un esdeveniment d'aquestes característiques. Tot això sense oblidar les tradicions i alhora incorporant els avenços tecnològics i de coneixement. Aquest any, en motiu del 25è aniversari, el poble lluirà les millors gales.
 

Podeu consultar la programació aquí

Galeria d'imatges dels darrers anys