Capgirem Vic anul·la l'homenatge a les víctimes d'ETA per manca d'efectius

L'organització de l'acte genera un intens debat intern | Des de la formació reconeixen l'error de no desconvocar-lo abans

Redacció Osona.com
30 de maig del 2016
Actualitzat el 02 de juny a les 11:19h

Foto: Adrià Costa


Capgirem Vic va anul·lar l'homenatge a les víctimes de l'atemptat d'ETA de la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, ara fa 25 anys, "per manca d'efectius", segons ha explicat el regidor de Capgirem Vic Joan Coma a Osona.com. L'acte estava previst pel dissabte, 28 de maig, a les 7 de la tarda al passeig de la Generalitat, davant del solar de l'antiga caserna, on va esclatar l'artefacte de l'organització terrorista. Es va suspendre sense previ avis i només hi van assistir tres periodistes.

No hi havia "prou gent", ha dit Coma, que ha reconegut que "ha estat un despropòsit des del principi" i que es van "equivocar" en no desconvocar-lo, per la qual cosa ja han demanat disculpes a qui "pertocava". "Pitjor no ho podiem haver fet", ha reblat.

L'acte, que volia ser "discret", es va plantejar com alternatiu a l'homenatge oficial, al qual Capgirem Vic va rebutjar assistir-hi a l'acte oficial, per estar "manipulat i falsejat per l'Estat i la ultradreta, que ha estat instrumentalitzant les famílies amb fins polítics i partidistes poc ètics". Capgirem, en un comunicat, va manifestar el seu "rebuig a qualsevol tipus de violència en general i la seva sincera solidaritat, en particular, amb les víctimes de l'atemptat a Vic".

L'acte de Capgirem ja va generar un intens debat intern en el moment de la seva convocatòria, que ha conclòs amb la seva suspensió. Alguns representants i simpatitzants de la formació van criticar a les xarxes socials l'organització de l'homenatge per part de la CUP, una iniciativa totalment inhabitual, i s'han mostrat satisfets un cop s'ha cancel·lat.

La tensió s'ha pogut palpar en els comentaris de la notícia de NacióDigital que compartia un membre històric de la CUP a la comarca, Josep Musté, en el seu compte de Facebook, i que es pot llegir a sota. Va escriure el següent: "A darrera hora s'ha aconseguit que no es faci l'homenatge previst. Alguna cosa els cou per dins!". També es pot llegir comentaris com aquest: "Erezuma i Joan Carles Monteagudo què?"

"
Arxivat a