El món rural, en un cicle de conferències

"La terra i la gent, literatura i vida quotidiana" ofereix tres punts de vista sobre el món rural

Redacció Osona.com
30 de maig del 2016
Actualitzat el 03 de juny a les 19:11h

Un camp de cereals de Calldetenes. Foto: Adrià Costa


El món rural marca el cicle de conferències de la ciutat de Vic durant el mes de juny. Dins la programació de l'Ateneu de Vic comença aquest cicle de tres conferències sobre "La terra i la gent, literatura i vida quotidiana", que ofereix tres punts de vista sobre el món rural.

En primer lloc, el professor de la UVic-UCC, Jacint Torrents va parlar de "L'any pagès a la Plana de Vic", el passat dia 2 de juny. Torrents, presentat per l'antropòleg Francesc Ligorred, va mostrar les recerques etnogràfiques realitzades en el món pagès de la Plana de Vic, i el transcurs de l'any agrícola abans i després de la mecanització.

El dijous, 9 de juny, el novel·lista Antoni Pladevall farà la conferència "Literatura i món rural. Paisatge irrenunciable", en què mostrarà la relació entre la literatura i el territori a partir d'exemples com Jacint Verdaguer, Cesare Pavese, John Steinbeck i Maria Barbal. La presentació del conferenciant anirà a càrrec del professor de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes, Francesc Codina.

L'última de les conferències tindrà lloc el dijous 16 de juny, a càrrec del filòsof i expert en arquitectura rural, Josep Font, que parlarà de "L'Estudi de la masia catalana". Font presentarà el propòsit i el context social de l'encàrrec fet per Rafael Patxot al Centre de Catalunya d'elaborar aquest estudi que havia de ser una veritable Enciclopèdia del Món Rural. La presentació anirà a càrrec de la professora de la Facultat d'Empresa i Comunicació, Anna Palomo. Totes les conferències tindran lloc a les 20 h al Casino de Vic.
Arxivat a