Puigdemont presidirà l’acte commemoratiu dels 25 anys de l’atemptat d'ETA a Vic

A l’antiga caserna de la Guàrdia Civil s’hi ubicarà una biblioteca que entrarà en funcionament l’any 2019 | Acompanyaran al president altres autoritats com el ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i el conseller de l'Interior Jordi Jané

Carles Puigdemont en un acte institucional al Palau de la Generalitat
Carles Puigdemont en un acte institucional al Palau de la Generalitat | Isaac Meler
Redacció osona.com
26 de maig del 2016
Actualitzat el 27 de maig a les 19:01h
El president Carles Puigdemont presidirà l’acte commemoratiu dels vint-i-cinc anys de l’atemptat d’ETA a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic. L’acte organitzat per l’Ajuntament de Vic i l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) serà a dos quarts d’una del migdia al parc de Jaume Balmes.

L’esdeveniment comptarà amb la presència d’altres autoritats com l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, el president de l’ACVOT, José Vargas i del ministre de l’Interior, Jorge Fernández. També hi seran el conseller d’Interior, Jordi Jané i el conseller de Justícia, Carles Mundó.

El 29 maig de 1991, etarres del comando Barcelona d'ETA van desfrenar un vehicle a la rampa de la casa caserna de la Guàrdia Civil de Vic, cap a les 6 de la tarda, carregat amb 70 quilos d'explosius. Com a conseqüència de l'atemptat hi va haver nou morts, entre ells cinc menors, i 28 ferits. A més, un altre guàrdia civil va morir en ser atropellat durant el rescat de les víctimes de l'explosió. Els etarres van ser localitzats l'endemà i van morir en l'enfrontament amb la policia.
 

Foto: Adrià Costa



Una nova bilblioteca

D’altra banda, i com ja s’ha fet públic, l’Ajuntament de Vic ja ha iniciat tots els passos amb l’objectiu que la ciutat disposi d’un nou equipament cultural que s’ubicarà precisament als terrenys de l’antiga caserna. Amb un pressupost de 8,5 milions d’euros el nou equipament es posarà en funcionament durant l’any 2019 i serà a partir del mateix dia 29 de maig que s’obrirà una nova pàgina web (www.novabibliotecavic.cat) perquè la ciutadania pugui aportar idees sobre el funcionament de la nova biblioteca, així com proposar i decidir el nom que tindrà.

Galeries de fotos:

Acte d'homenatge a les víctimes (2013)

Acte d'homenatge a les víctimes (2012)

Acte d'homenatge a les víctimes (2011)

Acte d'homenatge a les víctimes (2009)

Acte 15è aniversari de l'atemptat (2006)

Atemptat a la caserna de Vic (1991)

Arxivat a