Vic estrena la proposta artística «Parada Zero»

La iniciativa introdueix diferents propostes artístiques a espais inèdits de la ciutat

Membres de les diferents institucions i entitats que ho han impulsat: ACVic, EArt, Exartvic, L'Albergueria, Museu Episcopal i l'Ajuntament de Vic.
Membres de les diferents institucions i entitats que ho han impulsat: ACVic, EArt, Exartvic, L'Albergueria, Museu Episcopal i l'Ajuntament de Vic. | ACN Busquets L.
Redacció Osona.com
25 de maig del 2016
Vic estrena la iniciativa Parada Zero de la mà d’institucions i entitats vinculades amb l’art i amb l’objectiu de potenciar la relació entre aquest amb la ciutat. Es tracta d’introduir diferents propostes artístiques en espais inèdits de Vic.

Les mostres de producció i innovació cultural es podran veure a partir d’aquest divendres fins a l'11 de juny, i mentre que algunes duraran tots els dies, d'altres tindran un caire molt més efímer. Són propostes com exposicions, performances, intervencions artístiques i música a diferents emplaçaments inèdits de la ciutat, tant públics com privats, i que comptarà amb la participació d'una vuitantena d'artistes novells però també amb trajectòria.

Entre les propostes, hi haurà artistes que obriran els seus espais privats de treball i creació a altres artistes i al públic, s'habilitarà un mercat d'autoedició per fomentar la relació entre creadors o també es podrà veure una intervenció del Col·lectiu A a les Adoberies de la ciutat.

Parada Zero neix amb la intenció de tenir continuïtat en el futur i busca posicionar Vic com a ciutat de l'art, amb una aposta per obrir nous espais públics i privats que permetin arribar a més públic, amb nous relats i diàlegs.
 

Cartell de la nova proposta artística Foto: Parada Zero



Programació

La programació s'inicia aquest divendres amb -ÍSSIM, una exposició col·lectiva que girarà a l'entorn de la figura dels líders, els mites i els herois enfront l'anonimat, la irrellevància i la quotidianitat. La mostra està organitzada pels alumnes i exalumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic en una botiga del cas antic de la ciutat. A la inauguració hi haurà una intervenció amb h Hache i una proposta teatral de Duo Fàcil.

El dissabte s'engegaran dos projectes més. Per una banda, es posarà en marxa, sota l'organització del col·lectiu Ex-Abrupto, una mostra col·lectiva amb obres de 24 artistes en format d'instal·lació, fotografia, pintura, videoart i escultura en una casa modernista a prop del Temple Romà -antiga residència d'Antoni Maria Claret. A més, l'espai també serà escenari de diverses performances experimentals.

El mateix col·lectiu també organitzarà un mercat de fanzines, vinils, cassets i altres materials gràfics a la plaça de l'Estudiant i dues propostes musicals i audiovisuals a la Jazz Cava de la mà de Mavirto Tattoo, Miss Q + Mademoiselle Oui Oui, i YAK 42.

El mateix dia també s'encetarà la proposta Gestos mínims d'incidència màxima, un projecte comissariat per Montse Badia que exhibirà intervencions artístiques que utilitzen la projecció i treballen en l'àmbit de la fragilitat, l'ambigüitat i la complexitat amb obres d'Ignasi Aballí – a la sala modernista del Casino de Vic-, Andreas M. Kaufmann – a l'església de la Pietat-, Antoni Muntadas – a la seu de El 9 Nou- i Wilfredo Prieto – al Pati de la Creu de l'Hospital de la Santa Creu.

Per últim, la iniciativa Espais de Fricció sortirà a la llum el proper 9 de juny. Es tracta d'una intervenció artística que vol donar visibilitat al debat sobre el futur de les adoberies de Vic i que organitza el Col·lectiu +A, que està desenvolupant un treball de recerca, debat i activació cultural entorn d'aquest barri de la ciutat.

Parada Zero és una iniciativa que forma part del VICCC 2016 impulsada per ACVic Centre d'Arts Contemporàncies, l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, Exartvic, Museu Episcopal, Museu de l'Art de la Pell i l'Albergueria. A més, també compta amb el suport de l'Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura.

 
Arxivat a