Raül López deixa el bàsquet

El base vigatà rep un emotiu homenatge en el seu últim partit amb el Bilbao Basket

Redacció Osona.com
23 de maig del 2016
Actualitzat el 25 de maig a les 14:34h

Raül López, amb la samarreta del Bilbao Basket Foto: Bilbao Basket


Aquest diumenge el vigatà Raül López va fer l'últim partit de la seva carrera esportiva amb un homenatge molt emotiu a Miribilla. El Bilbao Basket, l'equip del vigatà, jugava contra el CAI Saragossa.

Aquest darrer va guanyar i va deixar fora el Bilbao de la play-off. Tot i la derrota, el públic no es va retirar i es va esperar per acomiadar López. En l'homenatge se li va recordar la seva carrera amb totes les samarretes dels equips que ha jugat Raül López, entre aquestes la de Vic.

El base és un dels jugadors de bàsquet més important de Catalunya i també de l'estat espanyol. Per això, el seu comiat ha provocat moltes reaccions de jugadors, exjugadors i gent relacionada amb el món del bàsquet. Aquestes són algunes de les reaccions:
López es va formar a les categories inferiors del Joventut de Badalona, on va debutar a l’ACB el 1998. Després va passar pel Real Madrid, i el 2002 es va convertir en el tercer jugador espanyol en debutar a l’NBA, després de Fernando Martín i Pau Gasol.

Després de dos any a l’Utah, López va tornar a Europa, on va jugar amb l’Akasvayu Girona, un altre cop amb el Real Madrid i amb el Khimki rus, abans de fitxar el 2011 pel Bilbao Basket.

López també té un gran bagatge en les competicions internacionals, com a jugador de la selecció espanyola: medalla de plata als Jocs Olímpics de Pekín de 2008, la de bronze a l’europeu de Turquia de 2001 i la d’or a l’europeu de Polònia de 2009.
Arxivat a