Els ballets i l'arbre de maig, tot un èxit a Folgueroles

El bisbe de Vic Romà Casanova també participa en el ball tradicional | La tradició de portar l'arbre de maig fins a la plaça s'ha imposat a la idea de fer-ho amb una grua

Romà Casanova a la Festa Verdaguer
Romà Casanova a la Festa Verdaguer | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
23 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:06h
Cada any, quan arriba el mes de maig, Folgueroles es vesteix de festa per celebrar el naixement del seu poeta: Jacint Verdaguer. Enguany, a més, coincidint amb l'any Llull, l'organització de la Quinzena literària Verdaguer ha apropat les figures de dos dels autors més rellevants de la literatura catalana. De fet, Ramon Llull va inspirar un dels llibres cabdals de la darrera època del poeta de Folgueroles en plena crisi emocional: Perles d'Amic i Amat.

Des del disset de maig, Folgueroles celebra el naixement de Verdaguer amb un ampli programa de festes on la natura, les tradicions i la literatura són protagonistes indiscutibles. Aquest any, fins i tot, el bisbe de Vic Romà Casanova s'ha sumat al tradicional ballet de Folgueroles.

D'altra banda, també hi ha l'arbre de Maig que ha arribat a la seva trentena edició. L'organització tenia la intenció de deixar d'alçar-lo manualment per motius de seguretat i que una grua el portés al bell mig de la plaça. Al final, però, la tradició s'ha imposat i han escollit un arbre més petit que els altres anys.

El cap de setmana que ve es faran la presentació inèdita de l’obra 'Flors del Calvari' en edició crítica, el dissabte; i els recitals de 'Flors del Calvari' el diumenge.
 

Recull de galeries de fotos de la Festa Verdaguer de Folgueroles

Arbre de Maig de Folgueroles Foto: Josep M. Costa