Ajuntaments d'Osona commemoren el dia contra l'homofòbia

Talcomsom va enviar una instància als consistoris perquè comencin a aplicar la llei, el mes passat | Entre aquestes mesures l'associació LGTB va demanar als ajuntaments penjar la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó per commemorar el dia contra la homofòbia

Redacció Osona.com
17 de maig del 2016
Actualitzat el 20 de maig a les 17:49h

L'Ajuntament de Vic penja la bandera de l'arc de Sant Martí Foto: Carles Fiter


L'associació LGTB Talcomsom, originària d'Osona, va enviar una instància al passat mes d'abril a onze ajuntaments d'Osona amb tota una sèrie de propostes per actuar contra l'homofòbia. Són accions concretes, senzilles i a cost reduït per tal de facilitar un primer pas cap a la implementació de la Llei 11/2014, que es va aprovar el 10 d'octubre al Parlament de Catalunya contra l'homofòbia. Entre aquestes propostes hi havia commemorar els dies 17 de maig (dia contra l'homofòbia) i el 28 de juny (dia de l'orgull gai, lèsbic, transsexual i bisexual), penjant la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó dels ajuntaments.

Els consistoris que se'ls va enviar aquesta instància són el de Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Manlleu, Prats de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Seva, Taradell, Torelló i Vic amb tota una sèrie de propostes per actuar contra l'homofòbia. Aquesta petició també es va fer extensible a altres poblacions de fora de la comarca: Berga, Castellterçol, Granollers, La Garriga, Moià, Olot, Sant Feliu de Codines i Sant Joan de les Abadesses. Alguns ja han penjat la bandera.
  A més d'aquesta proposta, també es troba millorar la coneixença de la realitat LGTB per part dels agents de seguretat i el personal municipal, així com l'obligació d'actuar contra qualsevol cas de discriminació. També es demana que, si es detecten casos, es comuniquin a l'observatori contra l'homofòbia per tal de poder-los comptabilitzar.

Pel que fa als serveis d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament, que es fomenti i facilita informació, i que el mateix personal municipal assisteixi a cursos d'àmbit LGTB. Talcomsom també considera important que tots els formularis municipals tinguin una postura neutra, evitant l'heteronormativitat, que a les biblioteques municipals no hi hagi llibres homofòbics o transfòbics, i que els mitjans de comunicació públics vetllin per la igualtat.

En l'àmbit de l'esport, un dels més complicats, creuen que s'hauria de conscienciar sobre la no utilització d'expressions homofòbiques, així com instar els equips a aplicar la tolerància zero amb aquestes actituds.
 

Consulta la instància

Arxivat a