La llei del Lluçanès fa un pas endavant al Parlament de Catalunya

La constitució de la nova comarca, cada vegada més a prop

Redacció Osona.com
03 de maig del 2016
Actualitzat el 05 de maig a la 13:43h

La mesa ha admès a tràmit la sol·licitud per crear la ponència redactora de la proposició de llei de creació de la comarca del Lluçanès Foto: Parlament de Catalunya


La mesa del Parlament de Catalunya ha admès a tràmit, a la reunió d'aquest dimarts al matí, la sol·licitud, presentada per tots els grups parlamentaris, per crear la ponència redactora de la proposició de llei de creació de la comarca del Lluçanès. Aquesta ponència es constituirà en la comissió de governació, administracions públiques i habitatge, que n'haurà de nomenar els membres.

Recordem que en el procés participatiu del passat 26 de juliol va guanyar el “sí”, amb un 70,73% de vots a favor i un 26,35% en contra. Per altra banda, el resultat parcial per pobles va donar una sorpresa: en cinc dels 13 municipis es va imposar el “no”. Aquest resultat feia de mal administrar la gestió de la comarcalitat, tal com va reconèixer la mateixa conselleria de Governació. Finalment, els alcaldes i la Generalitat van decidir posposar qualsevol decisió a l’espera de la constitució del Parlament de Catalunya.  Aquest dimarts, la creació de la nova comarca ha fet un pas endavant.

 
Arxivat a