Les famílies pagaran les escoles bressol de Vic en funció de la renda

La ciutat aplica la tarifació social amb quotes que van dels 60 als 195 euros mensuals

Redacció Osona.com
04 de maig del 2016
Actualitzat el 05 de maig a la 13:49h

El regidor Arnau Martí i l'alcaldessa Anna Erra en la presentació de la tarifació Foto: Ajuntament de Vic


L'Ajuntament de Vic aplicarà a partir del curs vinent un sistema de tarifació social per a les quotes de les escoles bressol municipals. Així ho ha anunciat aquest dimarts l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí. Precisament Martí va portar al ple del mes passat una moció per demanar la tarifació social, que va ser aprovada per unanimitat. Per tant, les famílies pagaran les quotes en funció de la seva renda i s'han fixat sis trams de preus, que van des dels 195,5 euros mensuals -per a les famílies amb més recursos- fins als 60 euros.

Les quotes de les escoles bressol municipals de Vic són mensuals i duren deu mesos (de setembre a juny). Aquesta setmana ja s'ha iniciat el període d'inscripció que s'allarga fins al proper divendres, 13 de maig. De cara el curs escolar vinent, s'ofereixen un total de 120 places a les tres escoles bressol municipals que hi ha a la ciutat – escola bressol Serra-de-Senferm, Horta Vermella i Caputxins-.

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha subratllat que aquesta acció respon a tres objectius marcats per l'equip de govern: "l'aposta per la primera infància; el treball per una ciutat més accessible; i complir la moció que es va aprovar el passat setembre, que tot i que plantejava la implantació per al curs 2017-18, ens hem volgut avançar i ja ho introduïm per al curs vinent". D'altra banda, el regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí, ha manifestat que la tarifació social sempre ha estat una "prioritat" del seu programa i ha reiterat la voluntat d'entesa amb el govern municipal i de ser capaços d'arribar a acords. El regidor també ha recordat que Vic "serà pionera a Osona i a la Catalunya Central en aquest tema".

Les Escoles Bressol Municipals de Vic (EBMV) van obrir les portes per primera vegada el curs 2008-2009 i des d'aleshores s'han ocupat 1.1774 places. Segons el consistori, el projecte educatiu que se segueix fa anys que s'observa de prop des d'altres municipis catalans i europeus. De fet, les visites per part de professionals d'altres municipis van iniciar-se al curs 2011-12, una vegada el projecte educatiu ja estava consolidat i implantat.
Arxivat a