La plaça de Folgueroles, en miniatura

El folguerolenc Albert Teixidó fa una maqueta on els edificis del centre del poble queden recollits en una maqueta de només vuitanta per seixanta centímetres

La maqueta de Folgueroles
La maqueta de Folgueroles | Josep M. Montaner
04 de maig del 2016
Actualitzat el 05 de maig a les 0:03h
El folguerolenc Albert Teixidó acaba la maqueta de la plaça de Folgueroles. Fa vuit anys que ha treballat en aquesta maqueta i la va acabar, tot just, la setmana passada. El procés va començar l'abril del 2008 amb un recull de fotografies amb tots els racons de la plaça de Folgueroles. Llavors, va començar la maqueta en tres dimensions.
 

La maqueta de Folgueroles Foto: Josep M. Montaner


L'Ajuntament de Folgueroles, Can Pasqual, Can Dachs, La Sala… queden recollits en una maqueta de només vuitanta per seixanta centímetres. La miniatura de la plaça del municipi està feta a escala 1:87, l'escala equivalent a les ferroviàries (H0). "Hi ha finestres que són la meitat de l'ungla petita de la mà" explica Teixidó a Osona.com, que ha fet servir tota mena de materials, alguns d'ells reciclats. Per fer l'església i el monument dedicat a Jacint Verdaguer ha fet servir pastes de modelar; mentre que pels altres edificis ha utilitzat cartó ploma.
 

La maqueta de Folgueroles Foto: Josep M. Montaner


Ha comprat figures de persones i de cotxes per "donar més vida" al centre del poble. Tenint en compte la mida d'aquests, ha fet la mesura edificis. El que més pesa de l'obra és la base de fusta que només fa un centímetre. Teixidó reconeix que "ha estat un gran repte" però que hi ha gaudit molt. Ha fet aquest treball a estones i cedirà la maqueta a l'Ajuntament de Folgueroles, que ja ha preparat una peana per exposar-lo.

Teixidó és un amant dels cotxes clàssics i ja ha fet algunes maquetes de trams mítics de ral·li, a escala 1:43, la que vindria ser la d'un cotxe d'escalèxtric. Podeu consultar algunes de les seves maquetes al seu bloc.