La majoria de propostes del 18è Voll-Damm Festival Jazz Vic, gratuïtes

El festival serà a Vic durant nou dies amb una vintena d'activitats

Giovanni di Domenico al piano i Oriol Roca a la bateria
Giovanni di Domenico al piano i Oriol Roca a la bateria | Festival Jazz Vic
Redacció Osona.com
03 de maig del 2016
Durant nou dies, del 5 al 15 de maig, Vic acull el 18è Voll-Damm Festival amb una vintena de propostes entre concerts i activitats complementàries. La capital osonenca es converteix en el centre de les propostes de jazz contemporani, impulsant la nova creació i esdevenint un aparador del més destacat de l'escena experimental. Aquesta edició porta música i bandes capdavanteres en l'àmbit internacional i presentacions de discos acabats de sortir del forn d'alguns dels intèrprets més inquiets de Catalunya i de gran projecció internacional.

Els encarregats de donar el tret de sortida de la 18a edició són Giovanni di Domenico & Oriol Roca. El pianista italià resident a Brussel·les i el bateria català fa anys que comparteixen projectes i han enregistrat dos discos. Ara tornen a Catalunya per oferir una proposta amb música nova que explora els extrems del silenci i la ressonància per endinsar-se en paisatges de gran densitat sonora. El concert serà aquest dijous a les 22 h, a La Jazz Cava. Entre els concerts destacats hi haurà Parker/Fernández/Sans Trio, Tim Berne "Snakeoil", Mikolaj Trzaska i Vasco Trilla Duo, i Gabriel Amargant Quintet.
 

'Paker/Fernández/Sans Trio' Foto: Festival Jazz Vic


Les propostes es reparteixen principalment entre La Jazz Cava i l'Escenari Voll-Damm a la plaça del Carbó. En aquest últim, d'accés gratuït, hi tindran lloc la meitat de les actuacions, amb la voluntat d'acostar la música a tothom amb un esdeveniment obert i participatiu. Més de la meitat de les propostes són gratuïtes i la resta amb entrades que van dels 5 als 22 euros. Les entrades ja són a la venda al web del festival.

El Voll-Damm Festival Jazz Vic va néixer l'any 1999 -de la mà de l'entitat cultural Vic Bang Jazz Cava- amb l'objectiu d'oferir una panoràmica estilística del jazz a través d'alguns grups i artistes destacats de l'escena catalana. Des de l'any 2003, el Festival aposta per la difusió del jazz de nova creació i les tendències actuals de la música improvisada.
Arxivat a