Els premis literaris Pacte de Sant Sebastià s'amplien a altres gèneres

El termini de lliurament de les obres finalitza el 9 de maig | Podran optar al premi especial Llorenç Tomàs nous gèneres com l'assaig, el teatre o el còmic

Els premis arriben a la dotzena edició
Els premis arriben a la dotzena edició | Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer
Redacció Osona.com
02 de maig del 2016
Actualitzat el 03 de maig a les 14:08h
La dotzena edició dels Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià o dels Vigatans tornen a Santa Eulàlia de Riuprimer. Els guardons que cada any atorga l'ajuntament del municipi han constat sempre de premis de prosa i poesia en categoria infantil, juvenil i per adults. També se'n destaca el Premi Especial Llorenç Tomàs, el Mossèn de Santa Eulàlia de Riuprimer, que el 1705 que va convocar la reunió secreta a l’ermita de Sant Sebastià per preparar el Pacte dels Vigatans. Aquest any aquest premi centrat en el període de la Guerra de Successió encara s'amplia, ja que pot es pot presentar en poesia, prosa, assaig, teatre o còmic.

Quant a la dotació econòmica, l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i Òmnium Osona han fet un esforç especial mantenint la dotació de l’any del Tricentenari, la més alta fins ara. Així, destaquen els 500 euros del Premi Especial, que ha de girar entorn la temàtica de la Guerra de Successió. Pel que fa a la resta de les categories, els premis infantils es doten amb 150 euros, els juvenils amb 200 euros i els d’adults amb 300 euros. Tant de prosa com de poesia.

En aquesta edició, el jurat està presidit per Víctor Pallàs, filòleg i poeta, el secretari és Txevi Rovira, humanista i Tinent d’alcalde de cultura de l’ajuntament del municipi, i també en forma part Biel Barnils, poeta i rapsode. El termini de lliurament de les obres finalitza el 9 de maig. El veredicte i lliurament de premis serà aquest dissabte 14 de maig a la tarda, a l'ermita de Sant Sebastià, en el marc de la Commemoració del Pacte dels Vigatans.
 

Bases del Concurs