VICCC dedica el mes de maig al disseny

Aquesta setmana s'obren sis exposicions dedicades aquesta temàtica | "Abans i ara" és una exposició dedicada a l'evolució del disseny gràfic

'Tipografia Vic'  és una compilació de lletres que s'estan fent actualment i després es podran descarregar gratuïtament.
'Tipografia Vic' és una compilació de lletres que s'estan fent actualment i després es podran descarregar gratuïtament. | Miquel Fernández Gras
Redacció Osona.com
02 de maig del 2016
Actualitzat el 03 de maig a la 13:52h

'Tipografia Vic' és una compilació de lletres que s'estan fent actualment i desorés es podran descarregar gratuïtament. Foto: Miquel Fernández Gras


El disseny es converteix en focus d'atenció durant aquest mes de maig a Vic. Amb motiu del VICCC 2016, Vic Capital de Cultura Catalana, es podran veure una gran varietat d'exposicions, tallers, xerrades, debats i presentacions que permetran observar el disseny en totes les seves dimensions i alhora entendre el paper que juga actualment, fins i tot, en el món empresarial. Aquestes són les exposicions que s'estrenen aquesta setmana:

Poster Addict de Xavier Esclusa. A aquest autor li agrada jugar amb les formes, els colors i les tipografies, busca la simplicitat màxima en cada cartell, i al mateix temps un resultat amb un impacte net i contundent. Li dóna molta importància a l'harmonia entre espais i l'equilibri de la taca. Cartells minimalistes amb imatges contundents i agradables al mateix temps. Inspirat en l’estil Swiss i en artistes com Karl Gerstner, Ernst Keller, Josef Müller-Brockmann, Emil Ruder o Crouwel Wim.

Inauguració: Dilluns, 2 de maig a les 20 h. Fundació Mil·lenari.

Computers are boring. Es tracta d'una exposició on es mostren algunes de les feines de Partee. Tal com el seu nom indica, aquest jove estudi de disseny gràfic format a Vic, converteix el procés creatiu en una autèntica festa. A través d'aquesta exposició, el visitant podrà entendre i palpar els diferents processos artístics i veure'n la transformació en peces de disseny.

Inauguració: Dimecres 4 de maig a les 19 h. VicJove.

Abans i ara. Del grafisme al disseny gràfic a Osona. Aquesta exposició presenta l'evolució del grafisme i de les arts gràfiques des del 1878 fins als anys 80 del segle XX, quan ja es treballa amb els primers ordinadors. Amb treballs de Lluís Labarta, Alexandre de Riquer, Josep M.Sert, Salvador Puntí, Ramon Goula i Pere Daví, entre d’altres. No és només una mirada al passat, a l'origen d'on venen la major part dels dissenyadors gràfics, sinó que vol ser també una radiografia del present. Amb aquest objectiu que exposen el treball de la generació actual de dissenyadores i dissenyadors gràfics procedents de 46 estudis de disseny gràfic osonencs, i que s’exhibeix en quatre espais més de la ciutat.

Inauguració: Dijous 5 de maig a les 19h al Temple Romà i seguidament als altres espais (Casino de Vic, Espai Romeu, Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic i ACVIC, Centre d'Arts Contemporànies)
 
Òxid de boira. Es tracta d'una exposició del col·lectiu vigatà que a finals dels anys 70 va aplegar pintors, músics, fotògrafs, ceramistes, escultors, dibuixants, dissenyadors, pensadors i aficionats a la literatura... On feien tertúlies al voltant de les arts plàstiques; on hi havia una inquietud artística. Els artistes participants són Ernest Altés, Francesc Ballart, Gabí Boixader, Toni Bover, Pep Madrenas, entre d'altres. Aprofitant la programació d’aquesta exposció, la galería El Carme Vic, ha editat el llibre Òxid de boira. Història d’un col·lectiu de l’escriptor i periodista vigatà Toni Coromina. La seva presentació tindrà lloc durant l’acte d’inauguració de la mostra.

Inauguració: Divendres 6 de maig a les 19.30 h. Galeria El Carme.

El Fil Conductor. Empresa-Escola / Escola-Empresa. Aquesta exposició vol donar a conèixer la relació que s'estableix entre l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic i l'empresa La Farga Lacambra, posant en valor conceptes com l'art, l'artesania i el disseny en coure. Les peces de fosa artística, ceràmica i escultura  que es presenten són de gran exigència tècnica i creativa i s'exposen utilitzant els llenguatges plàstics i de disseny més actuals, amb imatges gràfiques interactives i creació d'espais efímers.

Inauguració: Divendres 6 de maig a les 19.30 h. Col·legi d'Arquitectes. Delegació d'Osona.
 
Trajectòria. Es tracta de la presentació pública del projecte que realitza l’alumnat en finalitzar un cicle formatiu o els estudis superiors a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

Inauguració: Divendres 6 de maig a les 18 h. Museu de l'Art de la Pell.

Podeu consultar tota la programació al web.

 
Arxivat a