FOTOS La consellera d'Ensenyament inaugura l'institut de Calldetenes

Meritxell Ruiz posa en relleu la importància de la suma d'esforços en la tasca educativa | L'acte, de caràcter simbòlic ja que el centre fa dos anys que funciona, ha comptat amb nombrosos representants polítics, municipals i educatius

Meritxell Ruiz, durant la visita a les instal·lacions de l'institut
Meritxell Ruiz, durant la visita a les instal·lacions de l'institut | Adrià Costa
Redacció Osona.com
29 d'abril del 2016
Actualitzat el 30 d'abril a les 12:57h
La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha inaugurat aquest divendres, 29 d’abril, l’institut Les Margues de Calldetenes, en un acte de caràcter simbòlic, ja que el centre fa dos anys que funciona. Durant la vetllada, ha estat acompanyada per l’alcalde del municipi, Marc Verdaguer; la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; i la directora del centre, Maria Vilamala, entre d’altres autoritats i convidats.

Durant el seu parlament, la consellera ha destacat “la importància de l’esforç conjunt entre administracions i personal docent”, així com l’aposta que està fent Catalunya per donar resposta a les necessitats del segle XXI amb les noves aptituds i l’educació en valors. A la cloenda, ha aprofitat per animar els alumnes a aprofitar al màxim aquesta etapa educativa ja que són “l’esperança de tots”.

L’acte inaugural ha començat a les 12 del migdia amb l’arribada de Meritxell Ruiz. Després de saludar els assistents i convidats, la consellera ha descobert la placa inaugural en companyia de l’alcalde de Calldetenes i la directora del centre. Seguidament, la comitiva ha fet un recorregut per visitar les instal·lacions del centre educatiu, durant la qual Ruiz ha aprofitat per conversar amb els alumnes.

Després de la visita, s’ha anat al gimnàs on han tingut lloc els parlaments. Maria Vilamala ha donat la benvinguda als assistents i ha fet un repàs de les etapes d’aquest institut. Després de la salutació, els alumnes del centre han llegit uns versos de Verdaguer i han interpretat una emotiva peça musical. El poeta Anton Carrera també ha recitat uns versos propis dedicats al centre i a l’educació.

En el seu torn, Marc Verdaguer ha posat de relleu “la suma d’esforços i el treball conjunt entre administracions i personal docent per la construcció d’aquestes instal·lacions”. També ha destacat la importància dels ajuntaments en el rol que agafen avui en dia en l’educació i l’ensenyament, com demostra Les Margues.

A la inauguració també hi han assistit altres membres del consistori local; els alcaldes de Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles i Vilanova de Sau; Anna Franquesa, consellera comarcal delegada d’Ensenyament, i l’exalcalde de Calldetenes Jaume Mas. També hi eren presents diversos representants del Departament d’Ensenyament, com Lluís Baulenas, director general de Centres Públics; Antoni Massegú, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central; i Josep Maria Serra, inspector en cap dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, entre d’altres; a més a més de l’equip directiu del propi centre, membres de l’AMPA actual i antigues, representants dels alumnes de Les Margues i l’empresa constructora Calaf.

Amb el centre inaugurat, durant les properes setmanes es retiraran els cartells de davant de l’edifici i s’enjardinarà la rotonda.
 

Meritxell Ruiz, Maria Vilamala i Marc Verdaguer, aquest migdia a l'institut Les Margues de Calldetenes. Foto: Adrià Costa