Alicia't, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona

Se celebrarà els dies 30 d’abril i 1 de maig a Món Sant Benet | La Diputació de Barcelona s’incorpora enguany al projecte per donar a conèixer els productes locals de la demarcació | Es programaran prop de 200 activitats relacionades amb la cuina sana i el patrimoni agroalimentari

L'Alicia't arriba a la quarta edició
L'Alicia't arriba a la quarta edició | Diputació de Barcelona
Redacció Osona.com
29 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:04h
Món Sant Benet esdevindrà el cap de setmana del 30 d’abril i l'1 de maig, el punt de trobada de famílies, foodies, amants de la producció agroalimentària de proximitat i públic general durant la quarta edició d’Alícia’t, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona. La cita presenta un ampli programa d’activitats, amb prop de 200 propostes lúdiques, divulgatives i de lleure diferents entre tallers, demostracions de cuina, tastos guiats i espectacles d’animació.

L’esdeveniment, creat per la Fundació Alícia de Món Sant Benet amb l’objectiu de difondre bons hàbits alimentaris a través de la pràctica d’una cuina saludable, fàcil i divertida, fa un salt endavant amb la incorporació al projecte de la Diputació de Barcelona. Aquesta participació permetrà aprofundir en la presència de col·lectius vinculats a la gastronomia, l’alimentació i la producció agroalimentària en l’àmbit de les comarques de Barcelona.

Durant el cap de setmana de la festa, Món Sant Benet es convertirà en l’aparador per donar a conèixer iniciatives sobre productes turístics, gastronòmics i agroalimentaris de les comarques de Barcelona entre els seus visitants. L’any passat, més de 4.000 persones van gaudir de les activitats desenvolupades a l’entorn d’Alícia’t.
 

L'Alicia't torna del 30 d'abril a l'1 de maig. Foto: Fundació Alícia


Novetats com l’"Aula dels Sabors "Barcelona és Molt+", espai de tast amb productes gastronòmics singulars de les comarques de Barcelona, així com les demostracions dels col·lectius de cuina i restauració d’aquest àmbit territorial, se sumaran als showcooking amb productes locals i a l’oferta de tallers creatius, tallers amb solucions per a necessitats alimentàries específiques i tallers monogràfics de la Fundació Alícia.

La programació preveu també una proposta específica de tallers per a la mainada pensada perquè, a través del joc i d’una manera pràctica i divertida, els més petits descobreixin la importància d’una bona alimentació i com adquirir uns bons hàbits alimentaris.

Alícia’t comptarà també amb la participació de personalitats i establiments rellevants del panorama gastronòmic del país que aprofitaran la festa per presentar els seus darrers treballs, com és el cas del Celler de Can Roca, que donarà a conèixer el "Rocook", un projecte de cuina al buit que ha desenvolupat amb la col·laboració de la Fundació Alícia.

També està previst un showcooking de cuina d’avantguarda i mediterrània, a càrrec dels cuiners dels restaurant barceloní Disfrutar, al capdavant dels quals hi ha els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, formats a El Bulli.
 

L'Alicia't té activitats per a tots els públics. Foto: Fundació Alícia


L’espai de la plaça de Sant Benet serà un niu d’activitats de lleure per a tots els públics que mantindrà la seva aposta pel públic infantil amb espectacles i activitats pensades perquè puguin gaudir de tots els elements de la festa.

Món Sant Benet acollirà un gran mercat amb la participació dels productors i elaboradors de productes alimentaris de qualitat de la Xarxa Productes de la Terra que impulsa la Diputació de Barcelona a través dels Consells Comarcals, als quals s’hi afegiran entitats, gremis i associacions que gestionen productes turístics i gastronòmics d’aquest territori.

Any Internacional dels Llegums

Durant tot el cap de setmana també tindran lloc diversos tastos populars de llegums per tal de donar a conèixer entre els visitants les varietats que es conreen a les comarques barcelonines.

La proposta s’emmarca dins l’Any Internacional dels Llegums que ha estat decretat per la FAO, l’Organització per a l’Alimentació i Agricultura de les Nacions Unides amb l’objectiu de sensibilitzar durant aquest 2016 sobre els avantatges nutricionals dels llegums com a part d’una producció d’aliments sostenible i com a base de la seguretat alimentària mundial.

L'Alicia't se celebra a Món Sant Benet. Foto: Fundació Alícia