El Parc del Montseny i el Castell de Montesquiu participen al saló Alimentària

Castanyes, ratafia i cervesa artesana es presenten a l’estand de la Diputació de Barcelona “Parc a taula”

Redacció Osona.com
28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:24h
Les castanyes de Viladrau, la cervesa artesana del Montseny i la ratafia Bosch de Sant Quirze de Besora són els productes que es presentaran aquest dijous, 28 d’abril, a la fira Alimentària 2016 a l'estand del programa “Parc a taula” de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. La jornada està centrada en els productors i restauradors del Parc Natural del Montseny i el Parc del Castell de Montesquiu.

Al llarg de quatre dies de la fira Alimentària, per l'estand del programa “Parc a taula” hauran passat productors i restauradors residents en municipis on hi ha algun dels espais naturals que gestiona la Diputació de Barcelona. Entre els productes presentats aquests dies s'han presentat els espigalls amb l'Associació Espigalls del Garraf, vins de les DO Pla de Bages, amb Bagesterradevins i els olis ecològics Migjorn del Pla de Bages, representant el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i la DO Alella amb els vins del Celler Quim Batlle, productor del Parc de la Serralada Litoral, o productes hortícoles de l'Hort del Centre de Mataró, com a mostra dels productors del Parc del Montnegre i el Corredor.

També en el marc de les activitats  de The Alimentaria Experience, “Parc a taula” ha promogut dos showcookings, un en col·laboració amb Federparchi Europarc Italia, que dilluns va portar el xef Peppe Zullo del Restaurant Villa Jamele - Eventi e Ricevimenti; i un altre amb el xef Víctor Quintillà Imbernón, guardonat amb una estrella Michelin, del Lluerna restaurant de Santa Coloma de Gramenet, en representació del Parc de la serralada de Marina, amb una demostració de les seves arts culinàries.

“Parc a taula” és un programa de desenvolupament ambiental i econòmic per potenciar els productes artesanals i la viticultura de proximitat que es poden trobar en els territoris de la Xarxa de Parcs Naturals. En el programa també hi ha adherits restaurants situats en poblacions vinculades als espais naturals protegits, que proposen en la seva carta diferents plats elaborats amb productes naturals de temporada i de la zona. Alguns d'aquests restaurants són Les Piques, de Sant Pere de Ribes, Can Vinyers de Matadepera, l'Associació d'Hostalers de Cabrils i el Bellver-La Calma, de Tagamanent.