VICCC 2016 inaugura una exposició sobre l'exili de la Guerra Civil

La mostra pictòrica de Carles Vergés compta amb els textos explicatius de Víctor Sunyol

Algunes de les obres de l'exposició
Algunes de les obres de l'exposició | Lluís Vergés
Redacció Osona.com
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 18:35h
Vic, Capital de Cultura Catalana 2016 (VICCC 2016), en aquest mes dedicat a les lletres, va organitzar la setmana passada diversos actes, coincidint amb la diada de Sant Jordi. Entre aquests, va destacar la inauguració de l'exposició pictòrica i literària Exilis, fonteres i desarrelaments, de Carles Vergés i Víctor Sunyol .

La mostra es pot veure a la Sala d’exposicions de la Fundació Antiga Caixa Manlleu. A la inauguració hi van assitir els autors, així com la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, Susagna Roura.

Aquesta exposició neix com a homenatge a totes aquelles persones que van fugir de la dictadura espanyola l'any 39 i que es van refugiar a les platges del sud de França. En el projecte, a banda de les obres pictòriques de Carles Vergés, s'hi ha implicat activament l'escriptor, professor i editor Víctor Sunyol, creant els textos que acompanyen l'exposició.

Història i contemporaneïtat es troben representades en aquesta proposta pictòrica i literària. Una part dels treballs ja s'han exposat a la Maison des Arts d'El Barcarès. Aquest projecte conjunt del pintor i l'escriptor preveu, després d'aquesta vila de la Catalunya Nord i de Vic, portar l'exposició al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, al Museu Marítim de Santa Pola i Alacant entre d'altres espais.

Horari: de dimarts a divendres de 18 a 20 h. Dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges de 10 a 14h.
 

Consulteu aquí tota la programació de VICCC 2016 del mes d'abril


Víctor Sunyol, parlant a la inauguració. Foto: Lluís Vergés
Arxivat a