Aigües Vic inverteix mig milió d'euros en un nou sistema de captació d'aigua

Les obres suposaran una millora del servei a Vic, Muntanyola, Gurb i Santa Cecília de Voltregà

Alcaldes i regidors, en la visita a les noves instal·lacions.
Alcaldes i regidors, en la visita a les noves instal·lacions. | Aigües Vic
Redacció Osona.com
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:58h
Aigües Vic va inaugurar la setmana passada el nou sistema de captació d’aigua que va implementar a finals de l’any passat a la seva Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), a Malars. L’acte va consistir en una visita guiada amb explicació tècnica de Guillem Tresserra, responsable de l’ETAP i assistència d’alguns alcaldes i regidors de Vic, Gurb, Muntanyola i Santa Cecília de Voltregà, a banda dels directius d’Aigües Vic.

Les obres de la nova captació d’aigua del riu Ter van suposar una inversió de 492.000 euros i tenen per objectiu, segons el president de l’empresa, Jaume Ylla, de “treballar per donar un millor servei” i “no és només un rebut sinó un servei a la ciutadania”.

El funcionament del nou sistema de captació consisteix en una presa de captació ubicada al llit natural del Ter amb zona de rocalla. Disposa de filtres estàtics auto rentables, l’aigua captada es transporta mitjançant dues canalitzacions de diàmetre 800 mm fins a una nova cambra i pou per A un futur bombeig amb capacitat de fins a tres bombes. Propicia tota una sèrie de millores en la fiabilitat de captació, el subministrament del cabal en èpoques de sequera, la qualitat de l’aigua i la capacitat de captació. Aquesta última, per exemple, ha passat de 25.000 m3 a 50.000 m3 diaris.

Entre els assistents a l’acte hi va haver l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, que va felicitar Aigües Vic per aquesta nova instal·lació, i va destacar la voluntat de millora de l’empresa i la seva responsabilitat social. Joan Senmartí, alcalde de Santa Cecília de Voltregà, va voler destacar la importància que té disposar d’un servei de garantia i amb qualitat, ja que el poble, abans de la concessió que tenen amb Aigües de Vic, tenia molts problemes de garantia i qualitat de l’aigua, i ara tots aquests problemes s’han solucionat.

Durant la inauguració també es va comptar amb la presència dels regidors de l’Ajuntament de Vic Maria Carme Bover, Josep-Ramon Soldevila i Jaume Colomer; els regidors de l’Ajuntament de Gurb Josep Casassas i Pere Miralpeix; l’alcalde de Muntanyola, Ramon Llordà; i Marc Ordeix, del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, entre d’altres assistents.

Aigües Vic gestiona el subministrament i l’abastament d’aigua potable a Vic i altres municipis de la comarca (Muntanyola, Gurb i Santa Cecília de Voltregà), així com l’evacuació, el sanejament i la depuració d’aigües residuals. En total representa una població abastida de 45.000 persones.
 

Tríptic sobre la nova captació d'aigua (PDF)

Arxivat a