UCFR fa desmuntar la parada de Sant Jordi a Som Catalans

El partit, amb connotacions xenòfobes, venia llibres i roses al carrer Verdaguer de Vic

Redacció Osona.com
24 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:48h
La parada de Som Catalans a Vic.
La parada de Som Catalans a Vic. | UCFR

Un dotzena de representants d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Osona (UCFR) han boicotejat aquest dissabte, 23 d’abril, la parada de Som Catalans (SOM) al carrer Verdaguer de Vic, on hi havia la líder del partit, la vigatana Ester Gallego. Els antifeixistes se’ls han posat a costat, amb pancartes on es podia llegir, entre d’altres, “Fora feixistes de la diada” o “Feixisme mai més, ni aquí ni enlloc”. També han cantat consignes, com “No passaran”.

Gallego, visiblement enfurismada, ha optat per desmuntar la parada i donar per acabada la seva presència a la diada a Vic. Durant el matí, segons explica UCFR, a part de roses, SOM venia llibres d'autors que són considerats personatges de la ultradreta europea, en concret, Inch allah? La Islamización de Europa.

Som Catalans és una recent formació política de caire xenòfob, impulsada per Ester Gallego i Enric Ravello, dos antics militants de Plataforma per Catalunya, que han incorporat un component nou al seu discurs: són partidaris de la independència de Catalunya. En les passades eleccions municipals es van presentar a Vic, on no van aconseguir cap regidor.
 

Ester Gallego, en un ple municipal de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a