Casa Tarradellas es desvincula d'Esfosa

L’empresa es desprèn de les accions de l'escorxador i concentra els seus esforços en el sector de la pizza | La decisió es precipita després d'una campanya de boicot dels treballadors en vaga

Redacció Osona.com
21 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:38h
Una pancarta contra Tarradellas, a la vaga d'Esfosa
Una pancarta contra Tarradellas, a la vaga d'Esfosa | Albert Generó
Casa Tarradellas s’ha desprès de les accions que tenia a l’escorxador Esfosa de Vic, a través de la seva empresa Especialitats Vic Carn, segons ha confirmat un portaveu de la firma a Osona.com. “De fet, Casa Tarradellas ja no formava part ni de la gestió ni del consell d’administració”, expliquen les mateixes fonts. A hores d’ara, no ha transcendit si el traspàs ha estat gratuït o ha tingut un cost per a la resta de socis.

Esfosa va ser creat el 1990 per vuit empreses, en un moment en el que van desaparèixer els escorxadors municipals i amb l’objectiu de tenir un lloc per poder sacrificar els porcs. A dia d’avui, restaven cinc socis, a més de Casa Tarradellas, tots amb un 20% de les accions: Càrniques Montronill, Osona Agrícola (vinculada a l'empresa càrnia Toni Josep), Embotits Subirats i Grup Baucells Alimentació.

La decisió de desvincular-se d’Esfosa suposa que Casa Tarradellas no hi podrà matar porcs. Per a l’empresa, però, no suposa un problema, ja que “diversificarà” la matança en d’altres escorxadors.

Casa Tarradellas ha pres la decisió perquè vol concentrar-se en el mercat de les pizzes, que és el seu sector per excel·lència, explica el portaveu de l’empresa. “El moment actual divergeix força de quan es va crear l’escorxador”, afegeix.

Fa uns dies, Esfosa va registrar una vaga de dos dies en la que hi va participar gairebé la totalitat de la plantilla. En aquest marc, l'entorn dels vaguistes va iniciar a Twitter una campanya de boicot a Casa Tarradellas, a més de  mostrar algunes pancartes a l’exterior de l’escorxador.
Arxivat a