Joan Coma «trenca els ous»

Vídeo de suport al regidor, investigat per sedició, on s'insta a participar a la manifestació del proper dissabte

Els ous de Joan Coma
Els ous de Joan Coma
Redacció Osona.com
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:04h

El grup de suport al regidor de Capgirem Joan Coma (investigat per un delicte d'incitació a la sedició) i “a tots els càrrecs electes i persones represaliades per l'ofensiva judicial antidemocràtica de l'estat espanyol” va convocar oficialment la setmana passada una manifestació a Vic per al proper 16 d’abril a la tarda. La iniciativa forma part d’una campanya de mobilització en la que destaca la redacció d’un manifest, l’enregistrament d’un vídeo a YouTube (a sobre) i l’activitat a les xarxes socials, com Twitter.

Al vídeo, Coma apareix trencant uns ous i fent una truita, en clara al·lusió a una de les frases que va dir al ple que l'ha portat davant dels jutjats: "Desobediència, fa temps que la venim reclamant. Nosaltres hem dit que per fer la truita primer s’ha de trencar els ous”. El regidor insta a participar a la manifestació.

Coma és el primer càrrec públic investigat (en l’anterior terminologia, “imputat”) per incitar a la independència a Catalunya. En els propers dies haurà de declarar a l'Audiència Nacional. S'enfronta a penes que podrien arribar als vuit anys de presó.

 

Cartell de la manifestació.

La manifestació sortirà a les 6 de la tarda de la plaça de la Noguera, recorrerà el passeig de la Generalitat, el carrer Bisbe Estruch i finalitzarà a la plaça Major, on es farà un acte central. Aquí, es llegirà el manifest i intervindrà Joan Coma. També s’organitzarà un sistema perquè els presents que ho desitgin es puguin autoinculpar.

El grup de suport, reunit en assemblea el passat dijous, va decidir anomenar-se Moviment 30/03, que és el dia que Coma va rebre la citació de l’Audiència Nacional espanyola. Aquest col·lectiu compta amb membres de diverses sensibilitats polítiques, des de la CUP fins a ERC i CDC, passant per l’ANC, entre d’altres.

El  manifest està escrit des d'una perspectiva molt oberta, amb la intenció de rebre el màxim nombre d’adhesions. Entre d’altres, el document exigeix que s’aturi el procés judicial contra Joan Coma, denuncia l’abús i la desproporció amb què es comporta l'actual govern espanyol i reclama a la Generalitat i als ajuntaments que assegurin la cobertura política, legal i econòmica de les persones encausades, de manera que aquestes tinguin garantit el suport a qualsevol decisió pacífica que puguin prendre en relació amb la seva situació, inclosa la desobediència.
Arxivat a