Rovira i Rufián participen a la Setmana de la República d'ERC Osona

Actes a Calldetenes, Torelló, Taradell, Vic i Manlleu

Redacció Osona.com
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:13h

Marta Rovira i Jordi Fàbrega, a la presentació de la Setmana de la República. Foto: ERC Osona


La federació comarcal d'ERC Osona torna a organitzar la Setmana de la República per commemorar la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià el 14 d'abril de 1931. Els republicans, amb un programa d'activitats a Calldetenes, Taradell, Torelló, Manlleu i Vic, volen "posar en valor els principis republicans", tal com va afirmar el president comarcal Jordi Fàbrega a la presentació.
 
A Calldetenes es farà un acte sobre el Banc d'ADN de desapareguts de la Guerra Civil, buscant la justícia i la restitució de la memòria històrica, "en què ERC sempre ha estat a l'avantguarda". A Torelló es farà una exposició sobre el paper de la dona des de la República fins al final de la dictadura de Franco, posant en valor la igualtat i el paper de la dona en la política i en el país. A Taradell, es posarà en valor el principi de la fraternitat en un acte protagonitzat pel fotògraf osonenc Sergi Càmara, sobre els refugiats de la guerra de Síria. A Manlleu, el conseller Carles Mundó parlarà del procés cap a la república catalana independent, posant en valor el principi de la llibertat.
 
Finalment, a Vic es farà el tradicional sopar de la república, presidit per la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i el diputat del Congrés de Diputats Gabriel Rufián, que abans presentarà el seu llibre també a Vic.
 
Marta Rovira, que va acompanyar Jordi Fàbrega en la presentació als mitjans, va dir que "els valors republicans tenen una gran profunditat política que va més enllà del no a la monarquia" ja que a més "pensa i actua per una societat justa de ciutadans lliures, aplicant molts principis del que ara se'n diu nova política".

----------------
Actes de la Setmana de la República:
 
CALLDETENES: Xerrada del Banc d'ADN de desapareguts de la Guerra Civil
Dimarts, 12 abril, 20:30 h als baixos de l'Ajuntament
 
TORELLÓ: Exposició de l'Institut Català de les Dones de la Generalitat sobre el paper de la dona en la República
Dimecres, 13 abril, a les 20 h a la biblioteca de Torelló
 
TARADELL: Xerrada sobre els refugiats sirians a Europa del fotògraf osonenc Sergi Cámara
Dijous, 14 d'abril, 20:30 h a Can Costa i Font
 
MANLLEU:  Acte amb el conseller de Justícia Carles Mundó que parlarà del procés de la constitució de la república catalana
Dijous, 21 d'abril a les 20h a Can Puget
 
VIC: Presentació del llibre de Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés de diputats."Gabriel Rufian, el polític imprevist", escrit per Mayol Roger, que ens descobreix a Rufian
L'acte central serà el sopar de la pepública, presidit per Gabriel Rufián i per la secretària general d'ERC i diputada de Junts pel Sí, Marta Rovira.
Divendres, 22 abril, restaurant Nou Pamplona