Santa Eugènia promou la bona tinença de gossos amb una festa didàctica

El Viakissos donarà a conèixer la nova ordenança municipal d’animals, en un entorn lúdic i amable

Els organitzadors del Viakissos
Els organitzadors del Viakissos | Difucor
Redacció Osona.com
08 d'abril del 2016
Actualitzat a les 17:00h
Santa Eugènia de Berga celebrarà aquest diumenge, 10 d’abril, la primera edició del Viakissos, una festa on els gossos seran els principals protagonistes i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga. Una proposta per passar el mati de diumenge sota el lema "Per una tinença responsable i un millor veïnatge".

La iniciativa pretén ser una fórmula creativa, lúdica i amable de fer pedagogia del civisme en tot allò que fa referència als animals de companyia. Així, Viakissos ha trobat la millor manera de donar a conèixer la nova ordenança municipal de tinença i conducció d’animals: convocant una festa on els gossos i els seus propietaris tenen l’oportunitat d’aprendre compartint activitats.

Una tinença responsable inclou tenir cura del benestar de l'animal en tots els seus aspectes: alimentació, control sanitari, habitacle, socialització i atendre a unes normes cíviques de conducció en les zones públiques que marquen les ordenances municipals dels pobles i ciutats. Els organitzadors, mitjançant la pedagogia del lleure, també volen donar a conèixer les normatives vigents com a instruments per millorar el civisme i la convivència entre veïns.

Viakissos vol anar més enllà d'una jornada festiva ja que proposa també capsules didàctiques com: "Kissos&Canalla, fan equip", perquè els infants coneguin el llenguatge corporal del gos i adquireixin valors de respecte i cura dels animals amb els que conviuen; "Vida de kisso", per conèixer les necessitats dels animals i poder-les atendre; i"Kissos, sí", on es donen pautes per a que el nostre gos sigui benvingut a tot arreu.

Els actes començaran a les 9 del matí amb les inscripcions i una passejada per conèixer l’entorn del poble. Tot seguit es farà un esmorzar previ a un bon grapat d’activitats i tallers per aprendre a gaudir dels gossos. També hi haurà sorteig i obsequis per als animals participants i moltes sorpreses, entre les quals la presència de l’Àlex del grup Txarango.