Primer temporal de pluja de la primavera

La pluja, que anirà guanyant terreny aquest dilluns al vespre, pot deixar localment 50 litres i, en alguns punts molt concrets, quasi 100

Acumulació de pluja prevista per aquest dimarts segons el model WRF
Acumulació de pluja prevista per aquest dimarts segons el model WRF
Nació Digital
04 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:19h


Per aquest dilluns al vespre, i sobretot per demà dimarts, s'espera el primer temporal de pluja de la primavera. Es tracta d'una situació impulsada per vents de xaloc que deixaran precipitacions abundants que, localment, es poden acostar als 50 litres i en punts molt concrets arribar al centenar.

Aquest matí ja han començat les primeres precipitacions, generalment molt febles, que han esquitxat de manera irregular el territori. A mesura que avanci la jornada la pluja guanyarà terreny per l'oest però serà demà quan siguin més abundants i intenses i que es reforcin gràcies a vents del sud-est que aportin humitat a aquesta situació d'inestabilitat.

De moment, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de perill però amb el risc més baix. Les comarques on pot ploure més són les de l'Alt Pirineu excepte la Val d'Aran així com el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès. Alguns models també donen acumulacions importants al prelitoral i a la Catalunya Central.

Una altra zona on es poden acumular quantitats importants de pluja és a l'entorn del Montseny. La cota de neu serà alta i se situarà entre els 1.800 i els 2.000 metres, aproximadament.

L'episodi d'aquest dimarts serà, segons indiquen la majoria de models, el més important des de l'inici del 2016. L'any passat, el darrer temporal es va produir entre el 2 i el 3 de novembre.