Osona Sud aglutina quatre grans curses durant l'abril

Balenyà i Centelles celebren proves atlètiques urbanes, de muntanya i d'obstacles | La Finisher Non Stop abandona Vic

Toni Carrasco
31 de març del 2016
Actualitzat a les 17:18h
El Roc Gros es disputarà el proper diumenge
El Roc Gros es disputarà el proper diumenge | Roger Baulenas

Cursa del Roc Gros. Foto: Roger Baulenas


Osona sud, en especial la població de Centelles, polaritzen bona part de les curses atlètiques que tindran lloc a la comarca aquest mes d'abril. En concret, cada cap de setmana n’hi haurà en diferents modalitats: urbana, muntanya i obstacles.

Així,  se celebrarà la 5a Cursa del Roc Gros als Hostalets de Balenyà, el proper diumenge 3 d'abril;  la 5a Cursa Urbana Centelles amb el Sàhara, el dissabte 9 d'abril al centre urbà de Centelles; la 7a Cursa d'Obstacles Finisher Non Stop Embruixada Vila de Centelles, el diumenge 17 d'abril; i la 4a Cursa dels Cingles, el dissabte 30 d'abril a Centelles.

Roc Gros. Amb sortida a les 9:30 hores i arribada abans de les 13:30 hores a la plaça Josep Espona dels Hostalets de Balenyà. El recorregut és de muntanya, amb 21 quilòmetres de distància i uns desnivells de 1.300 metres i acumulat de 2.060 metres.

Cursa Urbana Centelles amb el Sàhara. Per circuit urbà de Centelles, consta de dos recorreguts, de 5 i 10 quilòmetres, per infants i adults. Les inscripcions són solidàries amb el poble sahrauí i es donen diferents tipus de col·liris.

Cursa d'Obstacles Finisher Non Stop Embruixada Vila de Centelles. És el primer cop que es fa a Centelles, les sis edicions anteriors s'han fet a Vic i està organitzada per la empresa CampBase. Segons l'Ajuntament, substitueix la Cursa Popular Embruixada que cada any s'organitzava per la festa major d’estiu a la població. Té un recorregut de 12 quilòmetres i uns 30 obstacles. El Village i lloc de sortida i arribada es muntarà a la zona esportiva, Ronda dels Esports, i està previst que també hi hagi parades de botiguers i comerciants del poble. Segons el regidor d'Esports, Josep Arisa, "la cursa ens portarà al poble més de sis-cents corredors amb els seus acompanyants". La presentació oficial tindrà lloc el 5 d'abril.

Cursa dels Cingles. I per finalitzar, l'entorn de la piscina municipal coberta de Centelles serà l'escenari d’aquesta competició. Tindrà un recorregut urbà amb una distància a superar d'uns 2 quilòmetres i amb diferents categories, perquè hi participin també infants i adolescents.
 

Sortida de la 3a Cursa Urbana Centelles amb el Sàhara. Foto: Adrià Costa