Vaga de dos dies a Esfosa

Els treballadors de l'escorxador de Vic reclamen una millora de les condicions laborals

Redacció Osona.com
29 de març del 2016
Actualitzat a la 13:30h
Vaga a Esfosa, aquesta nit
Vaga a Esfosa, aquesta nit | COS

El comitè d'empresa Esfosa ha convocat una vaga per avui i demà, dies 29 i 30 de març, per reclamar la millora de les condicions laborals a l'escorxador de Vic. La COS, el sindicat majoritari del comitè, ha fet una crida a través del seu web a secundar la protesta per tal de seguir avançant amb els objectius marcats per l'assemblea de treballadors. La vaga està secundada pel COS, amb set membres al comitè d'empresa, però no per la UGT ni CCOO, amb un representant cadascun.

L'activitat a l'empresa aquest nit ha estat totalment aturada, segons Montse Castanyé, portaveu del COS. Lluís Savalls, gerent de l'empresa, s'ha dirigit als vaguistes (escoltat pels Mossos d'Esquadra) i els ha demanat qui volia treballar, i ningú ha accedit, segons Castanyé.

Per aquest dilluns, l'entitat ja va organitzar una concentració i sopar davant de l'escorxador a partir de les 22:00 hores. Es van cridar consignes (en anglès) com "Sóm persones humanes, no som porcs", i es van mostrar pancartes en contra de Tarradellas, que és accionista del grup.

En concret, el comitè d'empresa exigeix: negociació i acord de la jornada irregular de treball; el correcte pagament del plus de nocturnitat; la realització urgent i posada en practica del pla de prevenció i salut; millora de les mesures de seguretat i emergència en cas d'accident; prevenció de malalties professionals; rotació de personal en el lloc de treball i la revisió de les categories professionals. 
Arxivat a