Joan Turró deixa el càrrec de regidor a Sant Hipòlit de Voltregà

La tensió política, que s’ha viscut al consistori des de les eleccions de maig, es trasllada al si del grup municipal convergent

Redacció Osona.com
26 de març del 2016
Actualitzat a les 9:45h

Joan Turró, en una roda de premsa després de les eleccions municipals. Foto: CiU Sant Hipòilt de Voltregà


Joan Turró, portaveu de Convergència a Sant Hipòlit de Voltregà, ha presentat la seva dimissió aquesta setmana. Així, es dóna per tancada la crisi a dins del grup municipal, que va esclatar arran d’una moció que CDC va estar a punt de portar al ple on es reclamava que no s’abonés el sou a cap funcionari o treballador públic adscrit al consistori que es manifestés “públicament i políticament en contra del procés d’independència de Catalunya”.

Turró s’ha mostrat “molt decebut”, en declaracions a Osona.com, però no ha volgut anar més enllà i ha optat per no fer més declaracions. “Vull deixar que tot es tranquil·litzi”, apunta.

El pas de Turró per l’Ajuntament, doncs, haurà estat fugaç però intens. La tensió al consistori de Sant Hipòlit ha estat constant des de les eleccions municipals del 24 de maig, que van deixar una aritmètica complicada, on es necessitaven suports per formar equip de govern: quatre regidors del PSC, que va guanyar les eleccions; quatre de CiU i tres de Som Voltregà-AM, vinculat a ERC. Finalment, i després d’unes negociacions molt complicades, Som Voltregà va formar govern amb el PSC i va deixar CiU a l’oposició.

Les picabaralles entre equip de govern i oposició han estat constants des de llavors. El clima màxim de tensió es va viure amb l'expedient sancionador per valor de 2.400 euros (que llavors es va arxivar) contra els quatre regidors de Convergència al consistori per haver penjat l’estelada al balcó de l’Ajuntament el 19 d'agost.

La crisi, però, es va traslladar a principis d’any a dins del grup municipal de CDC, després de la polèmica moció, que va aixecar un gran rebombori i fins i tot el PSC la va portar al Parlament de Catalunya. Turró es va disculpar, però les ferides ja no es van poder aturar, i la situació va deixar el grup municipal dividit: per un costat, Turró, i per l’altre, els altres tres regidors –Irene Suñé, Sergi Cirera i Salvi Pujol-, que van arribar a demanar que Turró abandonés el grup i passés a regidor no adscrit.

La fractura es va visualitzar en el ple del 7 de març, on Turró es va quedar sol a la sessió, ja que els altres tres regidors de CDC es van absentar en senyal de protesta. La crisi, ara, amb la dimissió de Turró sembla que hauria arribat al seu final.