VÍDEO L'Ateneu Collsacabra retira la bandera europea de l'Ajuntament de l'Esquirol

Protesta pel tracte que Europa dóna als refugiats

Redacció Osona.com
23 de març del 2016
Actualitzat a les 7:55h
Retirada de la bandera europea
Retirada de la bandera europea | Ateneu Popular Collsacabra

L'Ateneu Popular Collsacabra (Ateneu en construcció recent) del municipi de l'Esquirol va convocar aquest dilluns, 21 de març, una concentració davant l'Ajuntament per mostrar el rebuig pel tracte que Europa dóna als refugiats. La protesta tenia per lema: Contra l'Europa de la Vergonya.

Una vintena de persones van lliurar un manifest a l'alcalde i tot seguit varen retirar la bandera europea del balcó de l'Ajuntament, en senyal de protesta.

----------------
Manifest:

Avui, 21 de març, hem decidit seguir el corrent que ens ha portat aquí a base d'ones i empatia. Empatia per tota la gent que pateix, que mor i que es veu menyspreada pels poders occidentals, representats aquests per una Unió Europea que és de tot menys solidària, que té de tot menys memòria, i que tenim simbolitzada en aquest poble a través d'una bandera que cada vegada ens representa menys.

Per aquests motius, i tenint en compte la immensa part de culpa que els estats europeus tenen en la creació d'un caldo de cultiu amb múltiples ingredients pel desastre (venda d'armament, idil·lis econòmics amb règims totalitaris…) sol·licitem a l'Ajuntament de l'Esquirol que retiri del pal la bandera europea com a forma de protesta.

Ateneu Popular Collsacabra