La Volta Ciclista té el primer contacte amb la muntanya a Osona

Nacer Bouhanni guanyat a l'esprint la primera etapa, amb arribada i sortida a Calella, i que ha transcorregut per les carreteres del Montseny i les Guilleries

Els ciclistes, al seu pas pel Brull, aquest dilluns
Els ciclistes, al seu pas pel Brull, aquest dilluns | Josep M. Montaner
Redacció Osona.com
22 de març del 2016
Actualitzat el 23 de març a la 13:29h

Nacer Bouhanni ha guanyat la primera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, amb sortida i arribada a Calella, que s’ha resolt a l'esprint. Tot i que el pilot ha arribat junt, hi ha hagut atacs durant tot el recorregut i l'arribada massiva no s'ha gestat fins a 2 quilòmetres de l'arribada, quan Nicolas Roche ha estat definitivament absorbit pel gran grup.

Les escaramusses s’han desenvolupat a les zones de muntanya per les quals ha transcorregut aquesta primera etapa i que han creuat la zona de les Guilleries i el Montseny, a Osona. Així, els ciclistes han entrat a les Guilleries per Sant Hilari Sacalm i han enfilat cap a Espinelves i Viladrau, on hi havia situat un port de muntanya. Llavors han baixat fins a Seva i han tornat a pujar cap a Coll Formic, a través del Brull, on han passat tres corredors escapats.

La Volta Ciclista a Catalunya es correrà durant tota aquesta setmana, en set etapes. La segona cita, avui, transcorre entre Mataró i Olot. La cursa ja no tornarà a passar per Osona.

La cursa d’enguany té una participació de luxe. Així, hi trobem “Purito” Rodríguez, que corre a casa; Alberto Contador, que ha patit un fort refredat i el seu estat de forma és dubtós; Chris Froome; Fabio Aru i Nairo Quintana, entre d’altres.
 

Recull de galeries de fotos de la Volta Ciclista a Catalunya


Els tres escapats, al seu pas pel Brull. Foto: Josep M. Montaner

 

Pas de la Volta Ciclista a Catalunya pel Brull. Foto: Josep M. Montaner
 

Els ciclistes, enfilant cap a Coll Formic. Foto: Josep M. Montaner