La processó dels Armats recorre en silenci els carrers del nucli antic de Vic

Unes cinc-centes persones participen en un dels moments culminants de la Setmana Santa

La processó dels Armats de Vic, aquest diumenge
La processó dels Armats de Vic, aquest diumenge | Adrià Costa
Redacció Osona.com
21 de març del 2016
Actualitzat el 22 de març a les 18:31h

La processó dels Armats de Vic, aquest diumenge. Foto: Adrià Costa


Els actes de la Setmana Santa a Vic han viscut aquest diumenge, 20 de març, un dels seus moments culminants, amb la tradicional processó dels Dolors (processó dels Armats, processó del Silenci...). El seguici, format per prop de 500 persones, ha recorregut el nucli antic a partir de les nou del vespre, embolcallat d’un sepulcral silenci, només trencat pel so de les campanes, els tambors i els salms cantants. Els carrers del centre de Vic s'han tornat a omplir de fidels, simpatitzants i curiosos que no es voldran perdre la proposta religiosa.

La processó està organitzada per la Venerable Congregació dels Dolors. L'acte tanca el programa d'activitats paral·leles al Mercat del Ram, que s'ha celebrat a la capital d'Osona aquest cap de setmana.
 

Processó dels Armats de Vic, aquest diumenge. Foto: Adrià Costa


Reglamentada per un recull de costums o Consueta de l’any 1883, la processó està formada en l’actualitat per: dos cossos d’armats, llargues fileres de congregants amb vesta i atxa; al mig, els portadors d’improperis, sibil·les o inscripcions; els portants del Sant Crist i els de la Mare de Déu, dos cors de cantors i un seguici de devots. Hi poden assistir tant homes com dones.

Es va interrompre la seva celebració l’any 1973, i es va restablir l’any 1981, per iniciativa d’un grup de joves de la ciutat amb el suport incondicional del corrector Dr. Lluís Cura. L’any 2000, com a any jubilar, va coincidir amb el 250è aniversari de la seva institució.
 

Recull de galeries de fotos de la processó dels Armats, de l'any 1981 ençà

 

 
Arxivat a