Marina Geli, nova coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris de la UVic-UCC

El Patronat de la FUB ha acordat aquest dijous per unanimitat la contractació de l'exconsellera de Salut | La incorporació serà immediata

Pere Pratdesaba
17 de març del 2016
Actualitzat el 21 de març a les 16:55h
Marina Geli, en un acte a la Universitat de Vic
Marina Geli, en un acte a la Universitat de Vic | Adrià Costa

Marina Geli i Josep Burgaya, en un acte a la UVic. Foto: Adrià Costa


Marina Geli s'ha convertit en la nova coordinadora Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Aquest dijous, el Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), l’òrgan que gestiona la universitat, n'ha acordat per unanimitat la contractació. La incorporació, segons ha pogut saber NacióDigital, serà immediata.

Geli és una figura amb una gran experiència en la gestió de salut del país. És llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en medicina interna. Després de treballar com a metge a l’Hospital Trueta de Girona (1981-1989), es va especialitzar en malalties infeccioses i en la disminució psíquica. En aquest nou context, va ser la responsable mèdica del centre Joan Riu–Consorcio Sant Gregori (1981-1990), de l’Associació Pro Persones amb Disminució (1990-1995) i de l’Associació Comunitària Antisida de Girona (1991-1995).

Militant del PSC des de 1996, va entrar en política com a regidora de l’Ajuntament de Sant Gregori, a Girona. Llavors, va fer el salt nacional i va ser diputada al Parlament de Catalunya des de 1995 fins al seu nomenament com a consellera de Salut, el 2003, quan va abandonar l’escó. L'any 2000 es va fer càrrec de la primera secretaria de la federació del PSC a les comarques de Girona. A les eleccions de l'any 2010 va ser escollida de nou diputada i va formar part del Grup Parlamentari Socialista del Parlament de Catalunya.

Des del seu naixement l'any 2014, va formar part del corrent crític Moviment Catalunya, de l’ala més catalanista del PSC. El 27 de novembre de 2014 va abandonar la militància del PSC però va mantenir el seu escó al Parlament de Catalunya. El 30 de novembre va fundar amb altres exmilitants socialistes el partit Moviment d'Esquerres (MES). En les darreres eleccions va formar part de les llistes de Junts pel Sí en una posició simbòlica.

La UVic impartirà Medicina el curs 2017-2018

La incorporació de Marina Geli s'inscriu en el procés de la Universitat de Vic per impartir el grau de Medicina a partir del curs 2017-2018. En aquest sentit, el CESS esdevé "un espai de caràcter interdisciplinari i transversal que aglutina i coordina la formació, la recerca i la transferència de coneixement en l’àmbit dels serveis socials, sociosanitaris i de la salut. Té per objectiu generar i transmetre coneixement a l'entorn de la millora del benestar i la qualitat de vida de la població, i coordinar projectes amb els diversos agents del sistema sociosanitari", expliquen des del centre universitari.

El CESS inclou la Càtedra de Bioètica, la Càtedra de Cures Pal·liatives, la Càtedra d'Innovació i Gestió en Serveis de Salut, la Càtedra de Serveis Socials, la Càtedra de TIC Salut i també dels Grups de Recerca en Alimentació Salut i Benestar (GRASB), Esport i Activitat Física (GREAF), Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) i Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M3O). A més, inlou els serveis DIXIT Vic, Centre de Documentació de Serveis Socials i el SÍRIUS Vic, Centre per a l'Autonomia Personal.
Arxivat a