La neu acumula alguns centímetres a les cotes més elevades d'Osona

La cota cau aquesta matinada fins gairebé als 600 metres, però a la major part de la comarca la neu no agafa | Bellmunt, Espinelves i Cantonigròs, alguns dels punts més afectats

Cantonigròs, aquest matí
Cantonigròs, aquest matí | Agrupació Meteorològica d'Osona
Redacció Osona.com
17 de març del 2016
Actualitzat a les 7:31h

La neu ha tornat a fer acte de presència aquesta nit i matinada a la comarca d’Osona en cotes que no han estat força elevades, just per sobre dels 700-800 metres, tal com apuntaven les previsions. A estones ha nevat amb força però no ha estat un episodi important.

Així, ha nevat al Lluçanès, al Collsacabra, al Bisaura, al Montseny i a punts com Muntanyola, on ahir es va activar el pla d’emergència per nevades, segons informa Protecció Civil. A la una de la matinada la cota ha caigut i s’han vist flocs de neu a llocs més baixos com Torelló.

 

Nevada a Prats de Lluçanès, aquesta matinada. Foto: Sílvia

Les pluges caigudes amb anterioritat han impedit que la neu agafés al terra a la majoria de zones la comarca i en alguns llocs s’ha quedat en una simple enfarinada. On s’ha acumulat algun centímetre de neu, segons els el servei de vigilància del Servei Meteorològic de Catalunya (SEM), ha estat a Bellmunt, Cantonigròs i Espinelves, entre d’altres punts elevats.

Pel que fa a les precipitacions d’aigua, entre ahir i avui a les 6 del matí, s’han acumulat 28 litres a Gurb, 16 a Perafita i només 7 a Muntanyola i 4 a Viladrau.

La nevada continuarà avui al Pirineu oriental, però no s’esperen noves precipitacions a Osona, segons les previsions del SEM.

 
Dades d'interès