La plaça de Vic esdevé un gran camp de refugiats

UCFR recrea el mar de Lesbos, on han mort moltes persones intentant arribar a Europa | L'acampada per denunciar la situació ha compat amb diverses actuacions musicals

La plaça de Vic, amb tendes i la recreació d'un mar
La plaça de Vic, amb tendes i la recreació d'un mar | Adrià Costa
Redacció Osona.com
13 de març del 2016
Actualitzat el 14 de març a les 17:05h

La plaça de Vic ha esdevingut un camp de refugiats. Foto: Adrià Costa


Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d’Osona (UCFR) ha organitzat aquest dissabte, 12 de març, a la plaça Major de Vic, una acampada solidària per denunciar la situació que pateixen els refugiats. La iniciativa, que portava per nom "Osona amb els refugiats” ha inclòs música, poesia, vídeo, debats... La jornada també ha servit per escalfar motors de cara a la gran manifestació internacional a favor dels refugiats, prevista pel 19 de març a diverses ciutats del món, en el marc del Dia Internacional contra el racisme.

Els organitzadors han recreat a la plaça el camp de refugiats d'Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia, i el mar de Lesbos, amb plàstics blaus i restes d'objectes personals de refugiats que hi haurien perdut la vida, intentant arribar a Europa.

Osona amb els Refugiats. Foto: Adrià Costa
 

Actuació de Feliu Ventura. Foto: Adrià Costa


La vetllada ha estat llarga i intensa. El matí, al mercat, ja hi havia dues carpes informatives, amb una exposició de fotografies de refugiats de diferents èpoques. A partir de les quatre de la tarda i fins a les deu del vespre ha tingut lloc l’acampada i les activitats a la plaça.

A l'escenari hi ha pujat un centenar de persones, entre poetes i rapsodes o, senzillament, gent que volia denunciar la situació o explicar la seva experiència. La tarda ha tingut com a plat fort diverses actuacions musicals: la de l’exdiputat de la CUP David Fernández, David Caño i Borja Penalaba (que també han actuat llavors al Casino amb la cloenda del seu espectacle Ovidi3), a més de les de Feliu Ventura, el grup Cantaires del Lluçanès i Trescant, entre d'altres.

La proposta s'ha completat amb un berenar solidari, un taller de dibuix i escriptura, amb Lluís Carbonell i Isa Basset i la projecció del vídeo To-kima, que ha comentat el seu codirector David Fontseca.
 

Actuació de Cantaires del Lluçanès. Foto: Adrià Costa

 

Actuació de Trescant. Foto: Adrià Costa

Arxivat a