La neu apareix per sorpresa a cotes baixes de l'interior del país

A Osona han caigut quatre volves a llocs com Olost, Espinelves o El Brull

Nació Digital
09 de març del 2016
Actualitzat a les 17:39h
Enfarinada al port de Comiols
Enfarinada al port de Comiols
La neu ha aparegut per sorpresa aquest matí i migdia a cotes força baixes de l'interior del país. La cota de neu hores d'ara se situa a l'entorn dels 600 metres però puntualment s'ha vist nevar per sota en valls del Prepirineu. Tanmateix, està previst que en les properes hores la cota pugi i se situï entre els 800 i els 1200 metres. Hores d'ara no hi ha constància que les precipitacions, més aviat anecdòtiques, provoquin problemes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per neu tant a l'Alt Pirineu com a les Terres de l'Ebre però amb el risc més baix.

Aquest matí s'ha vist nevar –sense agafar- en capitals de comarca com Tremp, Solsona i Moià. També han caigut quatre flocs a Olot i en alguns punts d'Osona, més de cara al migdia, com Olost, Espinelves o el Brull, on tampoc ha agafat.

La clau d'aquesta "nevada sorpresa" ha estat que la nit ha estat serena en general al territori, la temperatura ha baixat més del previst i de bon matí s'ha ennuvolat. Tot plegat ha provocat molt fred a primera hora del matí, que ha fet baixar la cota força més del què marcaven la majoria de pronòstics.
 

Nevada moderada a Montserrat aquest migdia Foto: FGC

 

Una veïna de Tremp, sorpresa per la nevada. Foto: Jordi Ubach