Anglada porta el cas Dilart a la Fiscalia Anticorrupció

El regidor de PLVI considera que l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va cometre irregularitats a l'empresa participada pel seu marit

Redacció Osona.com
08 de març del 2016
Actualitzat a les 14:25h

Anna Erra, acompanyada dels regidors de l'equip de govern, a la roda de premsa sobre el cas Dilart. Foto: Adrià Costa


El regidor de Plataforma Vigatana (PLVI) a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada, va portar ahir el cas Dilart a la Fiscalia Anticorrupció, per tal de detectar si hi ha hagut irregularitats. Dilart, empresa de senyalització amb participació del marit de l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, va rebre durant els vuit darrers anys encàrrecs per efectuar serveis en diversos organismes i patronats autònoms i en algunes regidories de l’Ajuntament de Vic. En total, la suma de tots els serveis facturats puja uns 75.000 euros. Capgirem Vic va anunciar fa unes setmanes que portaria el cas a l’Oficina Antifrau i a la Fiscalia.

“La llei de contractes del sector públic estableix la prohibició de contractar amb empreses del cònjuge o fill d’un electe”, argumenta Anglada. “Ara li correspondrà a la Fiscalia Anticorrupció analitzar la documentació aportada perquè esbrini si hi han hagut irregularitats administratives o indicis d’un presumpte delicte”, afegeix. “La corrupció s'ha convertint en un càncer de la nostra societat i, per tant, cal prendre consciència de la importància de crear una cultura de tolerància zero amb la corrupció”, conclou.

Erra, en una roda de premsa celebrada fa uns dies per parlar sobre el cas, va insistir en la seva innocència i en la seva “honorabilitat” i ho va atribuir a un error administratiu difícil de detectar. També va reconèixer que sabia que l’empresa, participada pel seu marit, estava facturant a l’Ajuntament de Vic, però va explicar que ningú, ni regidors del govern ni de l’oposició, ni tècnics municipals, la van avisar que estava cometent una irregularitat. Erra també va carregar amb duresa contra els partits de l’oposició i va demanar que la deixessin treballar “d’una vegada” pels ciutadans de Vic.
 
Arxivat a