Sant Miquel de Balenyà gaudeix d'un lluït passant dels Tres Tombs

Els Tonis dediquen tres dies a la festa, amb activitats diverses

El passant dels Tres Tombs de Sant Miquel de Balenyà
El passant dels Tres Tombs de Sant Miquel de Balenyà | J.M. Costa
Redacció Osona.com
07 de març del 2016
Actualitzat el 08 de març a les 6:45h

Passant dels Tres Tombs de Sant Miquel de Balenyà. Foto: Josep M. Costa


La 22a edició de la Festa dels Tres Tombs de Sant Miquel de Balenyà s'ha celebrat aquest cap de setmana, al llarg de tres dies, de divendres a diumenge.

L’inici de la festa va tenir lloc divendres, a les 9 del matí al Casal dels avis, on es va fer una missa amb el Cor Parroquial. Tot seguit, es van escollir el traginer i la traginera d’honor d’enguany, entre tots els avis del centre de dia (Honest Calonge i Neus Capdevila) i els nens de l'escola i la llar d'infants.
 

Un dels carruatges, davant de l'església. Foto: Josep M. Costa


Les activitats van continuar dissabte el matí a l’hípica Iriscar on s’hi van poder veure carrusels de cavalls i exhibicions de doma clàssica i salt. A la tarda, es van fer les tradicionals passejades amb carro pel centre del nucli, que es van acompanyar amb una xocolatada popular.

El darrer dia de la festa dels Tonis, diumenge, es va iniciar a l’esplanada de darrere l’església, amb un esmorzar popular. A partir de les 12 del migdia, es va celebrar la missa i va començar un lluït passant dels Tres Tombs pels carrers del poble, amb una quarantena de carruatges, força sol i molt de públic. La comitiva estava ençapçalada per l’hereu i la pubilla i els traginers d’honors d’aquest 2016. A la una del migdia, tot finalitzant el passant, es van beneir els animals.
 

Programa d'actes (PDF)

Recull de galeries de fotos dels Tonis de Sant Miquel de Balenyà

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

 

Benedicció dels animals. Foto: Josep M. Costa