Cervesa del Montseny, millor cervesera de l'any del Barcelona Beer Challenge

La cervesera de Sant Miquel de Balenyà aconsegueix fins a cinc medalles en la primera edició d’un concurs amb 500 cerveses artesanes de 15 països

La fàbrica de la Companyia Cervesera del Montseny
La fàbrica de la Companyia Cervesera del Montseny | A. Costa
Redacció Osona.com
07 de març del 2016
Actualitzat el 09 de març a les 18:42h

La fàbrica de la Companyia Cervesera del Montseny. Foto: Adrià Costa


La Companyia Cervesera del Montseny, de Sant Miquel de Balenyà, va guanyar aquest diumenge el premi a la millor cervesera de l'any en la primera edició del Barcelona Beer Challenge, el primer i més important concurs d'Espanya de cerveses artesanals amb jurat professional, celebrat dins del Barcelona Beer Festival. Cervesa del Montseny ha aconseguit fins a cinc medalles (tres ors i dues plates) en diferents categories, sent la número u del rànquing entre les 143 cerveseres participants amb més 500 referències rebudes en el procés d'inscripció, de 15 països diferents.

El Barcelona Beer Challenge ha establert 47 categories diferents amb tres reconeixements (or, plata i bronze) a les tres millors sempre que les cerveses guanyadores fossin jutjades com a excel·lents. Aquest reconeixement permet lluir durant un any a l'etiqueta de la cervesa premiada el segell digitalitzat que reconeix la qualitat del producte.

 

Jordi Llebaria, mestre cerveser de Cervesa del Montseny, amb el guardó. Foto: Barcelona Beer Challenge

El Barcelona Beer Challenge és un concurs de "primer nivell", explica Àngel Tarriño, director del concurs, "dotat d'infraestructura organitzativa, jutges acreditats nacionals i internacionals" i que aspira a convertir-se "en un referent europeu en pocs anys".

El Barcelona Beer Challenge és una nova línia de treball que s'emmarca en el Festival de Cervesa de Barcelona (BBF). Aquest concurs té com a objectius destacar el valor que suposa per al sector cerveser generar concursos internacionals que posin èmfasi en la professionalització; informar que la cervesa artesana és un producte gastronòmic fomentant el consum responsable i difondre el valor de cervesa de qualitat.

Actualment hi ha més de 3.000 cerveses al mercat espanyol sota l'etiqueta d'artesana. "Cal que hi hagi eines útils que destaquin la qualitat de les cerveses i per això el Barcelona Beer Challenge suposarà un punt d'inflexió en el sector", apunta Tarriño.

Característiques de la cervesera guanyadora

Els jutges, tots ells certificats pel Beer Jutge Certification Program (BJCP), i presidits per Albert Barrachina, jutge internacional de l'European Beer Star, han destacat l'alt nivell de les cerveses participants i especialment de la guanyadora Cervesa del Montseny, aconseguint reconeixement en categories tan dispars com American IPA, Russian Imperial Stout, Spice Beer o Wood-Aged Beer el que és el millor indicador del bon fer d'aquesta cervesera.

Fundada el 2007, Cervesa del Montseny ha estat una de les pioneres, sempre a l'avantguarda d'un sector actiu i dinàmic com és el de la cervesa artesana. Té un consolidat mercat interior i des de fa cinc anys augmenta la seva internacionalització.

Actualment està en un procés d'ampliació que el portarà a assolir els reptes de futur
plantejats. En paraules del seu cerveser, Jordi Llebaria, “És un veritable orgull aquest premi pel que representa de reconeixement a anys d'esforç per difondre la cultura de la cervesa artesana i pel prestigi del festival que l'atorga”.

A Cervesa del Montseny envasen cerveses naturals sense pasteuritzar. Al llarg de l'any n’elaboren fins a 14 varietats: Blat, Malta, Negra, Lupulus, Ecolupulus, Hivernale, Malta Cuvée, Aniversari, Castanya, Mala Vida, Estival, Mala Vida Bourbon, Mala Vida Brandi i Mala Vida Xili.
 

Un operari, a la fàbrica de Sant Miquel de Balenyà. Foto: Adrià Costa