Els Rurals denuncien dos caçadors furtius d'ocells a Muntanyola

El mètode de captura amb xarxes japoneses està prohibit

Les xarxes japoneses
Les xarxes japoneses | Agents Rurals
Redacció Osona.com
03 de març del 2016
Actualitzat a les 17:09h

Efectius dels Agents Rurals d’Osona van enxampar aquest dimarts, 1 de març, dos furtius d’ocells fringíl·lids al paratge Collet de les Carreres al municipi de Muntanyola. Els caçadors utilitzaven tres xarxes japoneses i havien capturat quatre  pinsans (Fringilla coelebs), dos gratapalles (Emberiza cirlus) i un cotoliu (Lullula arborea).

Les xarxes invisibles estaven  instal·lades en el corredor d’una línia elèctrica. Es dóna el cas que un dels caçadors és reincident i ja havia estat denunciat per agents rurals als Aiguamolls de l’Empordà.
 
El mètode de captura amb xarxes japoneses és un art de caça prohibit perquè no és selectiu, no discrimina l’espècie a capturar, i, per tant, permet agafar tant una espècie cinegètica com una espècie protegida.
 
La utilització de xarxes japoneses només s’autoritza excepcionalment per a finalitats científiques. La tinença i utilització d’aquesta mena de xarxes per als particulars estan absolutament prohibides. Poden ser constitutives d’un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a 24 mesos i la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.
 
Tots els ocells comissats han estat traslladats a un Centre de Recuperació de Fauna de la Generalitat per passar una revisió veterinària i iniciar la seva reintroducció al medi natural.
 

El material comissat pels Agents Rurals. Foto: Agents Rurals d'Osona