Osona continuarà assumint competències del Moianès fins a final d'any

La nova comarca encara no té consignats diners del pressupost de la Generalitat

ManresaInfo.cat
03 de març del 2016
Actualitzat a les 9:57h

Reunió entre representants del Bages, Osona i el Moianès Foto: CCBages


El Departament de Governació, el Consell Comarcal del Moianès i els consells comarcals del Bages, Osona i Vallès Oriental signaran un conveni pel qual s'acorda que aquests últims continuïn assumint certes competències fins que el Moianès aprovi el seu pressupost i pugui consolidar la seva estructura de personal.

A causa de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat, que no tenien consignats diners per a la nova comarca, el Consell Comarcal del Moianès encara no ha pogut aprovar el seu pressupost i ha de buscar solucions provisionals que li permetin continuar prestant els serveis que són competència dels consells comarcals. Per això demanarà al Bages, Osona i el Vallès Oriental que continuïn gestionant diversos serveis fins a finals d'any, amb possibilitat de pròrroga.

També s'ha creat una comissió de seguiment per tal d'iniciar un procediment per distribuir els béns, drets, obligacions, usos públics, aprofitaments, càrregues i el personal entre els diferents consells comarcals. Cal pensar, per exemple, com compensar la despesa feta per alguns dels consells en infraestructures, com poden ser obres d'aigua, ja que ara els titulars d'aquestes infraestructures canvien. 

A la reunió hi han assistit Laura Vilagrà, la delegada del Govern a la Catalunya Central; Ivet Castaño, la nova delegada territorial de Governació; Joaquim Ferrer, també de Governació; Marta Purtí, gerent del Consorci del Moianès; Agustí Comas, president del Consell del Bages; Dionís Guiteras, president del Moianès; Joan Roca, president d'Osona; i els gerents d'Osona i el Bages.