El bus exprés.cat reforça la línia de Vic i millora les connexions fins a Torelló

El servei ofereix dos autobusos més diàris de dilluns a divendres i quatre més els caps de setmana | També s'incrementen les expedicions que connecten l’estació de Vic amb el nord d'Osona

El nou model de bus exprés.cat que uneix Vic i Barcelona
El nou model de bus exprés.cat que uneix Vic i Barcelona | Adrià Costa
Redacció Osona.com
01 de març del 2016
Actualitzat a les 10:29h

Un bus de la línia e12 a l'estació de busos de Vic. Foto: Adrià Costa


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha reforçat a partir d’aquest dilluns, 29 de febrer, les connexions amb autobús entre Osona i Barcelona. El bus exprés.cat entre Barcelona i Vic (e12), que opera des de l’agost de l’any passat, oferirà una expedició més d’anada i una de tornada de dilluns a divendres feiners i dues anades i dues tornades més els dissabtes, diumenges i festius.

Les noves expedicions dels dies feiners s’implanten per a reforçar els migdies. Així, una de les expedicions té sortida de Vic a les 14:15 hores i l’altra, de Barcelona a les 15:15 hores. Pel que fa al cap de setmana, els reforços són a les tardes: 18:00 hores i 20:00 hores des de Vic i 19:00 hores i 21:15 hores des de Barcelona, recollint així les queixes d’alguns usuaris. A més, dues expedicions dels dies feiners i quatre dels caps de setmana allarguen el seu recorregut fins a la parada del carrer Casp de Barcelona. Fins ara, sortien o arribaven a Sagrera.
 
Amb aquests reforços, la línia d’altes prestacions ofereix 40 expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners (excepte agost); 17 expedicions per sentit els dilluns i divendres feiners d’agost, i 11 expedicions per sentit els dissabtes feiners, diumenges i festius.
 
L’altra millora consisteix en noves expedicions que connectaran l’estació de Vic amb el nord d’Osona i que enllaçaran amb les expedicions de la línia e12. Hi haurà dues noves expedicions entre Torelló i Vic i quatre entre Vic i Torelló, de dilluns a divendres feiners.
 
El bus exprés Vic-Barcelona es va posar en marxa l’agost de l’any passat. Durant els cinc mesos de funcionament d’aquesta línia s’han transportat 183.131 viatgers, fet que representa un increment del 10% respecte el mateix període de 2014 amb els autobusos convencionals que hi havien fins llavors.
 

Fulletó amb els horaris

Horaris combinats amb Torelló