El Club Patí Vic es queda a les portes de revalidar el títol de la Copa del Rei

A la final, el FC Barcelona Lassa marca la diferència a bola aturada i es revenja del seu botxí de l'any passat, el CP Vic (4-1)

Arnau Borràs
29 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:33h
Cristian celebra l'únic gol vigatà de la final
Cristian celebra l'únic gol vigatà de la final | Arnau BC

Pablo Álvarez celebra un dels gols que ha transformat. Foto: Arnau BC

El Club Patí Vic no ha pogut revalidar el títol de campió de la Copa del Rei d'hoquei patins. S'ha quedat a les portes, després de perdre la final contra el FC Barcelona Lassa per 4-1, al Pavelló Olímpic de Reus. Així, tres temporades després, el Barça torna a guanyar el trofeu, que enguany arribava a la 20 edició. Els homes de Ricard Muñoz n'han tingut prou amb la llei del mínim esforç i ser efectiu en les jugades a bola aturada per superar un CP Vic espès davant de porteria.

La primera part ha estat molt igualada. Els osonencs han sortit més endollats, tot i que els blaugrana s'han anat posant dins del partit de mica en mica. Aquesta tendència a l'alça dels homes de Ricard Muñoz s'ha vist concretada al marcador en el minut 13, quan Pablo Álvarez ha transformat una falta directa comesa per Ferran Font, que ha vist la targeta blava. El gol ha deixat tocat el conjunt vigatà, però un temps mort demanat oportunament per Pujalte ha canviat la dinàmica de l'enfrontament. En el tram final de la primera meitat, el CP Vic ha estat el clar dominador, gaudint de més i millors ocasions de gol. La més clara, una falta directa que Ferran Font no ha pogut transformar.

Cristian celebra l'únic gol vigatà de la final de Reus. Foto: Arnau BC

Ja a la segona part, el Barça no ha tardat en ampliar distàncies amb el rival i Sergi Panadero ha connectat un tir potent creuat, que s'ha colat a l'escaire de la porteria de Carles Grau. Poc després, Pablo Álvarez ha estat a punt de fer el tercer en una jugada personal que ha acabat amb la bola al travesser. Al minut 8 de la represa ha arribat les dues jugades que han deixat el partit vist per a sentència. Mia Ordeig no ha pogut aprofitar la 15a falta blaugrana i ha fallat la falta directa. A la següent jugada, Pablo Álvarez sí que ha aprofitat la 10a falta vigatana per fer el 3-0 i encarrilar la final. Marc Gual, que ha enviat una bola al pal, i Pablo Álvarez, que ha fallat una falta directa, haurien pogut fer el quart. En canvi, han acabat sent els osonencs qui han reduït distàncies. Al minut 45, Cristian Rodríguez ha fet el 3-1, després que Mia Ordeig fallés un altre llançament de penal. A les acaballes, però, Lucas Ordoñez ha fet el 4-1, resultat amb el qual s'ha acabat el partit.

El CP Vic va arribar a la final després d'imposar-se al Reus Deportiu, en quarts de final, i al Liceo, en semifinals. L’altre equip osonenc a la competició, el CP Voltregà, va caure derrotat als quarts de final davant del Liceo en un matx absolutament boig (7-6).