Un estudiant de Manlleu obté una beca de la Fundació Catalunya-La Pedrera

L'entitat distingeix les millors notes d'accés a la universitat

Nació Manresa
21 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:35h

Els 255 becats per la Fundació Catalunya-La Pedrera a Món Sant Benet. Foto: FCLP


La Fundació Catalunya-La Pedrera ha concedit un ajut de 1.000 euros als 255 estudiants que han obtingut les millors notes d'accés a la Universitat, que ha estat lliurat aquest dissabte al matí en un acte a Món Sant Benet. D'aquests, s'han lliurat les beques a 15 estudiants de la Catalunya Central, un dels quals és de Manlleu.

L'acte ha estat presidit pel president de la Fundació, Germán Ramón-Cortés. També hi han assistit la directora general de la Fundació, Marta Lacambra, representants de totes les universitats catalanes i el Doctor Samuel Sánchez, Group Leader - ICREA Research de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya. El Dr. Sánchez ha estat designat pel Massachusetts Institute of Technology com el millor innovador de menys de 35 anys, i ha guanyat el premi Fundació Princesa de Girona per les seves investigacions.

Enguany se celebra la 19a edició dels Ajuts Universitaris de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Aquesta convocatòria d'ajuts és un reconeixement a les aptituds d'uns joves que tenen una nota de tall molt alta, del 9,350 sobre 10, el que demostra que són estudiants amb esperit de superació i excel·lència.

S'han rebut un total de 2.058 sol·licituds, i les beques han estat atorgades a 255 alumnes de diverses comarques i poblacions d'arreu de Catalunya. Per demarcacions el 69% dels estudiants provenen de la de Barcelona, el 12% de la de Tarragona, el 10% de la de Lleida i el 9% de la de Girona. La selecció s'ha realitzat exclusivament en funció del rendiment acadèmic.
Arxivat a