CCOO alerta de la supressió de línies de P3 a Osona

El sindicat considera que la caiguda de la natalitat no és un argument per a les retallades

Redacció Osona.com
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:17h
CCOO ha fet una crida a la mobilització a tot el país en contra de la supressió de línies de P3 a les escoles públiques de diferents municipis. El sindicat denuncia que aquesta retallada no afecta l’escola concertada i fa baixar la qualitat de la pública.
 
“La davallada de la natalitat no pot ser l'argument per efectuar aquesta retallada. Per mantenir l'oferta pública i per millorar-la el que s'ha de fer es baixar les ràtios escolars, avui a 25 alumnes a infantil, a 20 alumnes, com en molts països europeus, i mantenir la dotació docent", explica el sindicat en una nota.

En el cas concret d’Osona, CCOO alerta de la possible supressió de dues línies a les escoles  Sant Marc de Calldetenes i Puig Agut de Manlleu.

Pel que fa a Calldetenes, l’Ajuntament reconeix que hi haurà la supressió d’una línia, però assegura que s’ha fet per un simple problema de demanda i, en tot cas, s’ha consensuat amb tots els actors implicats. Així ho explica la regidora d’Educació, Mireia Vilà: “El fet que de cara al curs 2016-2017 hi hagi una sola classe de P3 a l'escola pública Sant Marc respon únicament a un fet de demanda. Per al pròxim curs hi ha 22 infants de P3 censats més tres infants més de fora del poble amb germans, motiu pel qual s'obrirà una classe de P3. Aquest fet ja va ser comunicat per la direcció de l'escola als diferents sindicats i ens que n'havien d'estar assabentats”.

El cas de Manlleu és diferent. Segons el sindicat, en un primer moment, la conselleria d’Ensenyament va comunicar al centre que se suprimiria una línia de P3. Ara, s’ha fet enrere i esperarà a prendre la decisió definitiva un cop s’hagi fet la preinscripció. Des del sindicat es valora molt positivament aquest darrer moviment de la conselleria.
Arxivat a