Vic estén el turisme als barris amb visites guiades gratuïtes

El Remei donarà el tret de sortida, el proper dissabte

Presentació de la iniciativa
Presentació de la iniciativa | Aj. Vic
Redacció Osona.com
17 de febrer del 2016
Actualitzat a les 7:48h

L’Ajuntament de Vic ha posat en marxa una nova iniciativa turística: un cicle de visites guiades gratuïtes als diferents barris, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni històric de les diferents zones de la ciutat. El tret de sortida es donarà el proper dissabte, 27 de febrer, amb una visita guiada al barri del Remei. La següent visita es farà al barri del Sucre i tot seguit al barri del Vic Nord, i així successivament fins a poder abastar tots els  barris de la localitat.

La iniciativa s’allargarà fins a l’estiu de 2017. Les visites es programaran el darrer dissabte de cada mes de 5 a 7 de la tarda.

La roda de premsa de presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vic, M. Carme Bover; el guia especialitzat que oferirà les visites, Xavier Cervera; la presidenta de l’Associació dels Veïns i Veïnes del barri del Remei, Emma La Salle; i la tècnica de l’Oficina de Turisme de Vic, Dolors Maria Alemany.
 
Bover ha exposat que aquesta iniciativa respon a una activitat més per promocionar la ciutat i que es tracta que la ciutadania tingui l'oportunitat de poder tenir una visió clara i documentada de cada zona de Vic: “Estimar el barri o mantenir esperit de pertinença del barri”, ha apuntat. La regidora també ha explicat que no fa gaires dies es va oferir una visita guiada als 21 regidors del consistori per poder conèixer a fons la Casa de la Ciutat. Aquest cicle compta amb el suport i complicitat de les associacions veïnals.

Per la seva banda, el guia turístic encarregat de realitzar les visites, Xavier Cervera, ha defensat que es tracta d’un projecte global de ciutat en el que es vol posar en coneixement de tothom molts aspectes rellevants de cada barri i que en el tragi diari no som capaços de poder-les valorar. “Cal mostrar tot allò que tenim a les golfes de l’oblit”, ha dit.  Cervera ha anunciat que en el cas de la primera visita programada del Remei es podran veure els vestits que portava la Mare de Déu del Remei i que s’intentarà que cada barri ofereixi alguna curiositat important.

Tots els interessats a assistir a aquest nou cicle de visites guiades cal que es posin en contacte amb l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Vic (turisme@vic.cat; 93 886 20 91; o presencial- plaça del Pes-), ja que les places són limitades.
 

Cartell de la primera visita.

Arxivat a